Прочитај ми чланак

Скандал – „млада“ лидерка СНС упала и прекинула конференцију Народне странке!

0

Омладина Народне странке организовала је перформанс и конференцију у центру Новог Сада, где су развили транспарент којим се указује на коруптивну везу градоначелника Милоша Вучевића и локалног бизнисмена Марка Босанца званог Боске. Конференцију је, међутим, прекинула активисткиња Српске напредне странке, Сташа Стојановић, која је, како каже, завршила Академију младих лидера СНС, а умешали су се и грађани.

На транспаренту је био познати мотив из стрипа „Алан Форд“, у коме Сир Оливер зове из телефонске говорнице, како би решио неки посао – „Хало Боске, како брат? Има једна јавна набавка… Цена? Права ситница, 4.000.000“.

Босанчева фирма Монтоп ХРС је, како су активисти навели, као у стрипу Алан Форд, од ЈГСП „Нови Сад“ добила четири милиона динара за услуге „бројања путника на стајалиштима“.

– Послови које је Босанац направио са градом су у укупној вредности од 738 милиона динара. Ми смо данас овде издвојили суму од четири милиона динара, што је једна кап у мору у односу на целокупну суму. Код ове суме је занимљив разлог због ког је уплаћен – рекао је председник омладине у Новом Саду Александар Максимовић.

Говорећи о послу пребројавања путника на аутобуским стајалиштима, Максимовић је рекао да је то „стварно срамно и скандалозно“, те да би било „поштеније да је градоначелник поклонио новац свом пријатељу“.

Конференцију Народне странке обележило је појављивање чланице Српске напредне странке Сташе Стојановић, која је била и посланички кандидат те странке на републичким изборима. Она је ометала конференцију за новинаре и упадала у реч Максимовићу, а у једном моменту обратила се новинарима.

– Не, није крај, не, не, никако. Шта нико није радио и шта за четири милиона је неко добио, а није уопште зарађено, у чему је уопште ваша конференција – рекла је Стојановић, представљајући се као неко ко је завршио Академију младих лидера Српске напредне странке.

– Мени је доста да се овде лаже, да се овде измишља, да константно излази са неким измишљотинама, доста ми је напада на Милоша Вучевића – рекла је она.

Новосадски одбор СНС-а јуче је одбацио оптужбе председника Градског одбора Народне странке Борислава Новаковића, да је градоначелник Милош Вучевић у коруптивној вези са „локалним криминалцем“ Марком Босанцем и навео да „није градоначелник тај који додељује послове у граду“.