Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ – Гајтанџијева: Србија продала Британији пушке за обуку Украјинаца! (ФОТО)

0

Независна новинарка из Бугарске и ауторка портала "Armswatch" Дилијана Гајтанџијева изнела је нове детаље о продаји српског оружја за потребе режима у Кијеву.

Она је на друштвеним мрежама објавила документ по којем су власти у Србији продале Великој Британији Заставине јуришне пушке за потребе обуке украјинских војника!

– Министарство одбране Велике Британије купило је српске јуришне пушке Застава за обуку украјинских војника јер нису успели да рукују оружјем америчког и британског типа – објаснила је Гајтанџијева.

Ово није први извештај о томе да режим Александра Вучића продаје Украјини оружје којим се убијају руски војници и цивили. Бројне фотографије и видео прилози са фронта доказале су да украјинске снаге користиле ракете из Крушика, а како је „Србин инфо“ открио више пута су са аеродрома у Београду и Нишу полетели украјински теретни авиони пуни српског оружја и борбених возила.

Један такав авион се и срушио на северу Грчке. Тада су писања нашег портала и потврђена, а како многи стручњаци претпостављају, рута до Бангладеша је заправо само била маска, покривалица и међустаница за накнадни транспорт оружја до Кијевских трупа.