Прочитај ми чланак

Сирија: Настављају се жестоке борбе око Алепа

0

Жестоке борбе наставиле су се ноћас између побуњеничких група и снага сиријске владе на периферији сиријског града Алепа и сукоби трају и поред дипломатских напора да се поново успостави прекид ватре у Сирији, о чему ће и данас говорити званичници у Берлину, а Савет безбедности УН у Њујорку.

alep-1

У Берлину че о Сирији данас разговарати немачки и француски министри спољних послова Франк-Ватер Штајнмајер, и Жан-Марк Еро, изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура и координатор сиријске опозиције Риад Хиџаб.

Алеп је више недеља главно поприште борби у Сирији. Једна коалиција побуњеничких група названа ; Фатах Халаб (освајање Аепа) кренула је јуче у офанзиву на западне квартове града под контролом власти.

Ово су најжешћи сукоби у Алепу у протеклих годину дана, рекао је директор сиријске Опсерваторије за људска права Рами Абде Рахман.

Борбе су се наставиле током ноћи са разменом артиљеријске ватре и ваздушним ударима, навео је дописник агенције Франс прес.

Алеп, други по величини град у Сирији, је од 2012 подељен између делова под контролом владе и оних под контролом побуњеника. На периферији града побуњеничке групе држе велики део зона на западу док су снаге режма такорећи опколиле побуњеничке квартове на истоку.