• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Шешељ: Желимо са Русијом у нови војни савез, отворите војне базе у Србији
Прочитај ми чланак

Шешељ: Желимо са Русијом у нови војни савез, отворите војне базе у Србији

0

Seselj

Краљево — Председник СРС Војислав Шешељ, изјавио је да та странка жели у нови Војни савез са Русијом, како би и у економском и у безбедносном смислу ојачала Србију.

„Мој план је да оно што нам је неопходно добијамо бесплатно уласком у нови савез са Русијом који формира Русија и у коме су Казахстан, Јерменија и још неке пријатељске државе“, рекао је Шешељ на предизборном митингу у Краљеву.

 

Он је навео да српски радикали желе пуноправно чланство у том савезу, што би било на обострану корист.

„Рећи ћемо им да ми нећемо ракете С300 и С400, већ – браћо Руси, отворите базе у Србији и распоредите неколико ракетних система С500, па ћете бранећи српско, бранити и руско небо“, рекао је Шешељ.

Према његовим речима, формирање руских база у Србији, имало би и економску оправданост, јер би руски официри са породицама овде трошли своје паре, као што су амерички после Другог светског рата.

„Они би овде дошли са породицама, дизале би се куће и станови за њих, трошили би своје плате овде и то је економски учинак. Од тога је живела Немачка у првом периоду после Другог светског рата“, закључио је Шешељ.

Председник радикала је казао да је Србија пред опасностима, наводећи да се „Хрвати до зуба наоружавају“.

„Ко зна шта сутра може да се деси поново на Косову и Метохији, Хрвати се до зуба наоружавају, Американци им поклањају лансирне рампе за рекете земља-земља домета 300 километара, будзашто продају војне хеликоптере и ко зна шта још“, рекао је Шешељ.

Лидер радикала је навео да је посета потпредседника руске владе Дмитрија Рогозина седишту СРС мимо државног протокола „био највећи ;шамар напредњачком режиму“.

„Ту је послата порука: са њима морамо да сарађујемо, јер су на власти, а наше симпатије, наше срце, на страни су спрских радикала“, казао је Шешељ.

Војислав Шешељ је у Краљеву оценио да је СРС постала снажана странка, која ће после избора битно променити живот на боље у Србији.

 

Бета