Прочитај ми чланак

Шешељ: Влада хоће да ме искључи из комуникације са Хашким трибуналом

0
Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ каже да му је данас уручена одлука Жалбеног већа Хашког трибунала којом се Влади Србије дозвољава да са трибуналом убудуће коминицира тако да трећа страна не може да буде упозната са садржином те комуникације.

Војислав Шешељ је, на конференцији за новинаре, рекао да се у тој одлуци Влади Србије продужава рок до 30. јуна да се поново изјасни о поверљивости своје комуникације са тим судом, преноси Танјуг.

У одлуци се дозвољава да преписка буде „екс парте“, што значи да ни ја ни хашко тужилаштво нећемо бити упознати са садржином преписке између владе и трибунала, истакао је Шешељ.

Подсетио је да је хашко тужилаштво захтевало да се сва документа која се тичу његовог евентуалног повратка у Хаг претворе у јавна.

„Онда је Жалбено веће затражило од мене и од Владе Србије да се изјаснимо о том захтеву тужилаштва. Ја сам се томе супротставио и рекао да то и даље треба да носи ознаку тајности, можда само да бих контрирао“, напоменуо је Шешељ.

Влада је, међутим, тражила да коминикација не буде само поверљива, већ искључиво „екс парте“ – између две стране, ње и трибунала, што значи да ће убудуће са њиховом садржином били упознати само влада и Трибунал, а не и трећа лица, објаснио је лидер радикала.

(РТС)