Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ПОСЛАНИЦИМА: „Је..ћу вам мајку усташку“, „…док ми будеш пушила к..ац“

0

Лидер радикала Војислав Шешељ је данас током седнице посланицима Мариники Тепић и Радославу Милојичићу Кени упућивао псовке.

„Блиц“ је дошао до снимка на коме се чује како Шешељ изговара псовке по Скупштини. Док је Тепићева, иначе чланица Нове странке, говорила на седници, председник СРС-а и јој је добацио ће јој „је..ти мајку усташку“ и да „може да му попуши“.

Након тога посланик ДС Радослав Милојичић одлучио је да снима разузданог Шешеља, јер се председавајући Верољуб Арсић данас, као и прошле недеље правио да не чује.

– Снимај, снимај, је..ћу ти мајку усташку- рекао је Шешељ Кени, а потом Тепићевој добацио: „Док ми будеш пушила к..ац“.

Свом лидеру „подршку“ су затим пружили и други посланици СРС.

– Је..ћемо те када будеш дошао у Хртковце. Поведи неког да те брани – добацио му је радикал Милорад Мирчић.

Радослав Милојичић, који је снимак уступио „Блицу“, каже да су посланици СРС вређали Тепићеву све време излагања.

– Питао сам Арсића да ли је чуо, а он је рекао да не. Тражио сам од њега да се о томе писменим путем изјасни – наводи Кена.

Претходних недељу дана Шешељ и његови радикали правили су хаос у Скупштини, а све је кулмирало прекидом посете хрватске делегације на челу са председником Сабора Горданом Јандроковићем.

Они су наводно газили хрватску заставу, а у скупштинском холу псовали госте из Загреба.

Пре тога њихвоа мета била је Александра Јерков, која је изјавила да је Шешељ ратни злочинац. Након тога, уследила су добацивања и претње посланици демократа, на које нико није реаговао, па ни председавајући Верољуб Арсић. Све време трајања седнице, чланови СРС говорили су јој да је „сподоба“, „издајник“, „усташка к..ва“.

У једном тренутку, када је остала усамљена у посланичкој клупи, у којој иначе седе чланови ДС-а, опколило је петоро посланика СРС, који су је упозорили да ће јој „разбити њушку“.

 

Самостална посланица Мариника Тепић питала је данас републичку јавну тужитељку Загорку Доловац да ли ће пред Уставним судом да иницира забрану Српске радикалне странке (СРС) која у свом деловању, наводи Тепић, „подстиче на прогон грађана несрпске националности“.

Тепић је у дану за постављање посланичких питања у Скупштини Србије рекла да је лидер те странке Војислав Шешељ осуђен као ратни злочинац за подстркивање прогона појединих становника у Хратковцима.

– Не либи се да јавно негира ту пресуду и каже да је спреман да то понови – рекла је Тепић.

Она је питала МУП и Министарство правде да ли је „Загорка Доловац добро, да ли та жена постоји, чиме се бави…“.

Док је Тепић постављала питање у вези са забраном рада СРС, посланици те странке су јој добацивали из посланичких клупа.

– Нећу се зауставити упркос увредама Шешеља, које се ви правите да не чујете – обратила се Тепић председавајућем Верољубу Арсићу.

 

Посланик ДС Радослав Милојичић је поставио питање Арсићу да ли је могуће да није хтео да реагује на „најгнусније увреде, лажи и претње које су чланови СРС изговарали колегиници“.

– Три пута смо вас ми из ДС молили и добацивали да реагујете. Имам и снимак. Шта би било да се тако неко обрати вашој ћерки или некоме ко је вама близак. Она није из наше странке, али ће ДС увек штитити оне којима се то ради – рекао је Милојичић.