Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ОТКРИВА МИСТЕРИЈУ ОТРОВА: Праљак је бочицу могао да унесе само на овај начин

0

Лидер Српске радикалне странке кометаришући самоубиство хрватског злочинца Слободана Праљка у хашкој судници изјавио је да постоји само један начин да се отров унесе у судницу...

– Веома темељито претресају и кад те доводе у суд и кад те одводе, и ципеле се скидају и опипавају те. И ја се питам како је могао да унесе. Не верујем да му је то достављено у суду. Једино како је могао да унесе јесте да веже бочицу за гениталије, јер је то једини део тела који нам нису додиривали – објаснио је Војислав Шешељ.

Подсетимо, након што је чуо да је осуђен на 20 година затвора, генерал Слободан Праљак попио је нешто из мале бочице, сео на своју столицу и одмах попримио изглед лица као да је у боловима и мукама.

Праљак се налази међу шест хрватских политичара којима међународни суд за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије, суди због оптужби за ратне злочине у рату у Босни и Херцеговини.

Пажњу јавности је привукао када се 1991. после избијања рата прикључио као добровољац снагама ХВ и формирао јединицу састављену од загребачких уметника и интелектуалаца са којом је заузео положаје у Суњи.

29. маја 2013. осуђен је на 20 година затвора због ратних злочина и злочина против човечности.