Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Не треба ми подршка једне најобичније профукњаче Јелене Милић

0

Директорка Центра за евроатлантске студије понудила је своју „подршку“ на предстојећим председничким изборима Војиславу Шешељу, Ивици Дачићу и Бошку Обрадовићу. Лидери „Двери“ и СРС-а понуду су одбили, док се Ивица Дачић „бранио” ћутањем.

seselj sputnik

Јелена Милић је најпре због, како је навела, свог имиџа одбила да каже кога би подржала на предстојећим изборима за шефа државе, али се предомислила и нашла идеалне мете које би њена подршка, како је истакла, „унесрећила“.

 

– Нажалост, ако бих некога подржала, пошто концензус постоји да сам најомраженија личност, унесрећила бих га са минус 15 одсто, па нећу да се изјашњавам. Не, ево овако. Јелена Милић ће добро размислити да ли ће на предстојећим председничким изборима подржати Војислава Шешеља, Ивицу Дачића или Бошка Обрадовића – казала је у интервјуу за један портал.

Чини се да оваква подршка није нимало обрадовала десничаре, који не желе ни да чују да их подржи директорка Центра за евроатлантске студије. Тако је Шешељ одбио „подршку” Милићеве, а Бошко Обрадовић је изразио спремност да жртвује и улазак у други круг избора ако то зависи од гласа Јелене Милић.

Председник СРС-а Војислав Шешељ је казао да му подршка Милићеве не треба.

– Јелена Милић је једна најобичнија профукњача. Са гађењем и одвратношћу одбијам њену подршку – рекао је Шешељ.

Подршка Јелене Милић није нимало обрадовала ни лидера Покрета „Двери“ Бошка Обрадовића.

– Драго ми је што је Јелена Милић коначно нашла своје политичко сидриште, Војислава Шешеља, политичког оца и ментора Александра Вучића, који се, као и она, залаже за НАТО, а против народа у Србији. Сматрамо да је сада Вучић заокружио изборну стратегију са два страшила за народ и свим њиховим сателитима и захваљујемо му се на томе јер ће се народ у тој ситуацији опредељивати за политику „Двери“, једину политику која је за народ и Србију, а против страних агентура и корпорација – казао је он  и додао да „Дверима“ њен глас није потребан.

 

– Препоручујемо Јелени Милић да поздрави шефа Вучића, а њен глас за „Двери“ нам не треба, макар од њега зависио мој улазак у други круг на председничким изборима – истакао је Обрадовић.

 

Лидер социјалиста Ивица Дачић јуче се није изјашњавао о „подршци” директорке Центра за евроатлантске интеграције. Чини се да је одлучио да се брани ћутањем.

СРС: Не очекујемо фер изборе

Војислав Шешељ, председник СРС-а и кандидат те странке за председника Србије, изјавио је да не очекује фер изборе, али да је спреман за борбу. Шешељ је за „Истиномер“ рекао да се у општинским одборима СРС-а већ дају инструкције члановима бирачких одбора „у циљу чувања воље грађана и изборног резултата“.