Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ НА ВЕЛИКОМ МИТИНГУ РАДИКАЛА: Време је да се успостави проруска власт у Србији

0

Председник Српске радикалне странке Војисав Шешељ изјавио је на предизборном митингу радикала у Новом Саду да је дошло време да се поново мења власт у Србији.

Војислав Шешељ је рекао да је дошло време да власт преузму „српски радикали“ и оценио да ће на предстојећим изборима доћи до поларизације на оне који су за интеграцију са Русијом и на оне који су за улазак у Европску унију.

seselj novi sad

„Од озбиљних странака једино је СРС за интеграцију са Русијом, сви остали су за Европску унију која нам је отела Репубблику Српску Крајину и која хоће да нам отме Војводину, да прогласи Војводину републиком, па да онда каже да у исто време у ЕУ улазе Република Србија, Република Војводина и Република Косово, ми српски радикали то нећемо дозволити“, рекао је Шешељ.

По његовим речима, Хрватска се убрзано наоружава ракетним системима „земља-земља“ и то не да би напала Мађарску или Словенију већ зато што, како је рекао, жели леву обалу Дунава код Шаренградске аде и жели територије које су за време Aустроугарске припадале општинама у Барањи.

radikali novi sad ed
„Када формирамо прву радикалску власт од времена Милана Стојадиновића прво што ћемо урадити, ући ћемо у војни савез са Русијом, Белорусијом, Казахстаном и Јерменијом и нашим пријатељима ћемо рећи да немамо новца да купимо њихове ракетне системе С-500, али да им дајемо могућност да те системе инсталирају по Србији и да пошаљу своје официре који ће обучити наше војне стрешине да рукују тим системима јер бранећи небо над Србијом они уједно бране и небо над Русијом“, истакао је лидер радикала.