Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ИЗНЕО УСЛОВЕ ВУЧИЋУ: Прекини издају и врати полицију на КиМ !

0
Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Радикали захтевају од Вучића да обезбеди поштовање и спровођење Резолуције 1244. СРС је највио да су спремни да сарађују са сваком проруском владом и сваким искреним политичарем који одустане од чланства Србије у ЕУ.

Радикали подвлаче да ниједан од споразума који су до сада склопљени у Бриселу није у складу са Уставом Републике Србије, те да најоштрије осуђују деловање Уставног суда, који није смогао снаге да се упусти у оспоравање неуставних споразума, са образложењем да је ненадлежан јер су споразуми наводно политичке, а не правне природе.

„Република Србија, преко Владе и премијера Александра Вучића, има обавезу да инсистира на поштовању и спровођењу Резолуције 1244. Од 5. октобра 2000. до данас, ниједна власт није помињала Резолуцију 1244 нити инсистирала на њеном доследном спровођењу“, истичу српски радикали.

Такође, СРС сматра да би сви национални сервиси требало да се обавежу да свакој странци обезбеде одређени број минута за емитовање пропагандних спотова, као и да је потребно организовати округле столове како би релевантне странке сучељавале своје ставове, а који би били емитовани на јавном сервису.

 

Pravda