Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Имао сам незаборавне дочеке у Хагу

0

Лидер радикала Војислав Шешељ се за "Ало!" вратио у робијашке дане и присетио како је Нову годину дочекивао у Хагу и испричао како је право богатство давао за печено јагње.

seselj-slika-sa-tvitera

Фото: Twitter/seselj_vojislav

У Хагу су се робијаши организовали да славе ову званичну Нову годину, Срби су се посебно организовали за прославу Нове године и Божића, Хрвати за католички Божић, а муслимани за Бајрам. Ту би се онда почастили сви… – започиње своју причу лидер СРС-а, Војислав Шешељ.

Некако су му најзанимљивије биле прославе српске Нове године, јер су тада могли и музику да слушају.

– Било је неколико робијаша који су имали своје инструменте. Свештеник нам је долазио за главне верске празнике, некада је и он доносио гитару – присећа се председник СРС-а.

Навео је да им је и Јовица Станишић певао уз гитару.

– Храну смо углавном наручивали код неког Македонца, власника балканске кантине, па смо могли наручити печено прасе, јагње или ћурку. Било је то много скупо, печено јагње је некада ишло и до 450 евра, јер се неко из затворске управе уграђивао у то. Након што смо дигли побуну, то се мало регулисало, али било је прескупо и даље. То је свако у свом блоку славио – објашњава он.

Након што се вратио у Србију, Шешељ је остао доследан игнорисању административне Нове године.

– Ако буде неки интересантан програм на телевизији, гледаћу, али ћу у кревету сигурно бити око 23 часа – признаје и додаје да ће славити православну Нову годину.