Прочитај ми чланак

Шешељ: Хрвати су сомови, шта тражимо у ЕУ, тамо су сви наши непријатељи

0
Фото: facebookreporter.org

Фото: facebookreporter.org

Лидер СРС Војислав Шешељ негирао је данас да његово понашање може да штети Србији и њеним грађанима, те истакао да су његови потези „само разоткрили праву суштину односа Србије и Хрватске“, који никада, како је навео, нису били добри и пријатељски.

На конференцији за новинаре, Шешељ је рекао да односи Србије и Хрватске никада нису били добри, поштени, пријатељски, и никада нису били засновани на поверењу.

Себи је припсао заслуге за то што је суштину тих односа изнео у јавност.

– Хрвати су се увек овако понашали у интерним контактима, а наши су непрекидно, што би Срби рекли, скидали гаће – рекао је Шешељ, наводећи да озбиљна власт никада не би реаговала на ситну провокацију, попут паљења хрватске заставе.

Шешељ је рекао да су се, по начину реаговања Хрвата у новембру и децембру прошле године, када је привремено пуштен на слободу из Хашког трибунала, „упецали као сомови на дудубак“ и да ће се опет упецати, али и да ће им увек приредити изненађење, на које нису спремни да реагују.

Лидер непарламентарне Српске радикалне стране тврди да све што ради, ради у интересу грађана Србије и српског народа у целини, а да највише прижељкује да „због његовог понашања, Европска унија прекине преговоре са Србијом о чланству“.

– Мој је циљ да Србија никада не постане чланица ЕУ. Тамо немамо шта да тражимо, тамо су концентрисани сви наши непријатељи. То би нас дефинитивно упропастило – навео је Шешељ и поновио да је сигурно да се добровољно неће вратити у Хаг и да ће пружити пасивни отпор у случају евентуалног хапшења.

Шешељ наводи да није имао никаквог контакта са премијером Александром Вучићем, нити са било којим представником власти у Србији, о његовој евентуалној добровољној предаји, нити је било покушаја у том правцу.

Шешељ је изнео, како тврди, доказе о корупционашким и криминалним аферама министара просвете и здравља Срђана Вербића и Златибора Лончара.

 

(Агенције-Дани)