Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Хашки тужилац Брамерц у Загребу добио паре да би се умешао у мој случај

0
Фото ТАНЈУГ - Оксана Тоскић

Фото ТАНЈУГ – Оксана Тоскић

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ поднео је данас приговор због злоупотребе овлашћења и затражио разрешње главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца.

Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да је приговор предао данас службеници канцеларије Хашког трибунала у Београду и да очекује да ће тај суд покренути дисциплински поступак против Брамерца.

У приговору, чији је текст достављен новинарима, наводи се да Шешељ тражи „да претресно веће, због ометања правде, покрене дисциплински поступак против Брамерца и његово разрешење пред Саветом безбедности Уједињених нација као и изузеће у даљем поступку у предмету др Војислава Шешеља“.

Шешељ је објаснио да очекује покретање дисциплинског поступка против Брамерца, а да његов основни став остаје: „Ја се добровољно не враћам“.

Лидер радикала и хашки оптуженик је објаснио да је поднео приговор против Брамерца, јер је „главни тужилац добио велики новац од Хрватске да би покушао да се умеша у његов случај“.

Шешељ је рекао и да је Брамерц тај новац добио током боравка у Загребу када је хрватска власт донела резолуцију о њему, подсетивши да су радикали на то одговорили својим ставом о поништењу државе Хрватске и успостављању Републике Српске Крајине.

Шешељ је рекао и да није примио документа која је намеравала да му уручи службеница Хашког трибунала, јер нису била комплетна, додавши да ће она, уколико буде могла да их прикупи, током дана поново доћи у Магистрат.

Извор: Танјуг