Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ БРАНИ ЗУКОРЛИЋА, Радуловић о Вучићу и Клинтоновима

0

Лидер СРС-а Војислав Шешељ питао је Зорану Михајловић, министарку за саобраћај, грађевину и инфраструктуру, докле ће се министарство на чијем је челу понашати самовољно, изазивати немире у друштву и угрожавати оне друштвене субјекте који очекују помоћ државе?

r

Фото: Драган Кујунџић

Лидер СРС-а Војислав Шешељ питао је Зорану Михајловић, министарку за саобраћај, грађевину и инфраструктуру, докле ће се министарство на чијем је челу понашати самовољно, изазивати немире у друштву и угрожавати оне друштвене субјекте који очекују помоћ државе?

Шешељ је казао да су активисти и симпатизери СРС-а већ неколико пута спречавали рушење куће избеглице из Републике Српске Крајине и додао: „Видимо да се сада покреће нова афера у Новом Пазару, ко је покреће – Зорана Михајловић. Хоће да руши објекат Исламске заједнице у Новом Пазару, који је на имовини Исламске верске заједнице, која се проширује из неких својих потреба, не угрожава никога другог, а то је сада најпрече за рушење.

Са друге стране, имамо највећег узурпатора у Србији, Томислава Николића, који је подигао три куће на обали Саве на Новом Београду, у заштићеном појасу, и њој није најпрече то за рушење. Зато у Новом Пазару узнемирава јавност и може само да произведе тешке последице, а држава не трпи никакву штету ако Исламска заједница на својој земљи чак и без дозволе подигне неки објекат. Зашто би то било проблематично за државу да се води оволика кампања.”

На добацивање Меха Омеровића да брани Муамера Зукорлића, Шешељ је рекао: „Не браним ја никога Мехо Омеровићу, принципијелно наступам. Дакле, председник републике је заштићен као света крава, нико његове куће не сме да дира, можда ће и мост приватни да прави преко Саве и једно пристаниште испред својих кућа.”

Радуловић (ДЈБ): Зашто је Вучић ишао код Клинтонових

Лидер Покрета „Доста је било” Саша Радуловић питао је премијера Александра Вучића зашто је присуствовао приватној конференцији Фондације породице Клинтон, „пошто је то приватна фондација, а била је у току предизборна кампања у Америци”.

Радуловић је казао и да су се у америчким медијима „појавили наводи да је Влада Србије платила два милиона долара сусрет који је Хилари Клинтон требало да организује између председника владе, председника републике и председника САД Барака Обаме” и питао да ли је ово истина?

Радуловић је питао и Мају Гојковић, председницу парламента, „на основу чега је казала да је било ко из посланичке групе ДЈБ псовао и пљувао некога, да ли на основу речи Марјана Ристичевића?” Радуловић је казао: „Ми такве ствари не радимо, нити ћемо икада радити у Народној скупштини.”

Обрадовић: Мешање Хана у наше изборе дипломатски скандал

Лидер Двери Бошко Обрадовић питао је премијера Александра Вучића шта ће учинити да спречи мешање Јоханеса Хана, комесара ЕУ за суседску политику и проширење, у унутрашње ствари Србије? Обрадовић је казао да се Хан умешао у унутрашња питања Србије директно коментаришући наступајуће председничке изборе у нашој земљи, „што сматрам дипломатским скандалом”.

Он је додао: „Посебним скандалом сматрам што се Александар Вучић сложио са мишљењем Јоханеса Хана да не знам каква опасност прети на председничким изборима од национализма и популизма. Хан и Вучић би требало да погледају шта се дешава широм Европе, како расту националне политичке опције, попут Двери, које побеђују на изборима. Мислим да овакво мешање функционера ЕУ једноставно не смемо да дозволимо.”

Лидер Двери је питао и када ће премијер поднети оставку на место шефа Бироа за координацију служби безбедности и додао: „Александар Вучић на месту шефа Бироа није успео да заштити Александра Вучића, председника владе и у којој то земљи на свету има да је председник владе и шеф обавештајних служби, изузев, можда у Северној Кореји и у Ватикану.”