Прочитај ми чланак

СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ: Ако се саберемо на улици, ово г…. пада с власти за сто дана!

0

Једини начин да се оконча диктатура Александра Вучића у Србији су улични протести. Уколико се саберемо на улици, само педесет хиљада нас, ово говно ће пасти са власти за мање од сто дана.

Ово је вечерас, са скупа „Стоп крвавим кошуљама“ одржаном у Скупштини општине Стари Град, поручио познати српски глумац Сергеј Трифуновић и позвао све грађане Србије да дигну глас против насиља режима.


– Не могу да прихватим изговоре појединца за пасивност, типа „ја имам децу, имам фирму, радим свој посао“ и онај који је по мени најгори „шта ја ту могу да променим“. Можеш много, свако од нас може много, а за почетак да разговара и отвори очи свакоме кога познаје – рекао је Трифуновић.

Александра Вучића је упоредио са Слободаном Милошевићем, а пребијање Борка Стефановића и осталих политичких противника, по њему није једина паралела са Милошевићевим режимом.

– Ипак, у односу на Милошевића – Вучић је знатно слабији. Милошевић је имао и полицајце који су због њега били спремани да пуцају на народ, а овде је другачија ситуација. Када ме заустави саобраћајна полиција, увек помислим да ћу можда имати додатне непријатности због политичких ставова, а увек доживим да ми чврсто стегну руку и кажу “свака част”. Нико од њих неће у име оног министра полиције и у Вучићево име да гине – рекао је Трифуновић и поручио. – Спаваш ли мирно Слина, када те сваки пандур денунцира?