Прочитај ми чланак

Саво Манојловић: Највероватније идемо на блокаду избора

0

Лидер покрета "Крени-промени" Саво Манојловић, који је уједно и кандидат ове политичке организације за градоначелника Београда, написао је на друштвеној мрежи X да ће највероватније ићи на блокаду избора који су планирани за 2. јун.

„Највероватније 2. јуна идемо на блокаду избора. После ултиматума од уторка изборили смо се за 5 опозиционих листи (4 Бирам борбу и 1 Крени – Промени).

„Две изборне листе немају довољан број потписа – као одговорни људи и поред опструкција прихватамо да се оне не одобре. На једној општини је поништено скоро пола потписа Крени-промени – јер су се пре тога уз намештаљку и фалсификовање са оверивачима нашли на другим листама. Ово је шанса да се и део опозиције који бојкотује изборе код куће и у Скупштини где примају милион евра годишње, уједини са народном који ће бити на блокади“, написао је Манојловић.

Претходних дана општинске изборне комисије одбиле су листе „Крени-промени“ на неколико градских општина, да би на крају биле прихваћене на Новом Београду и Вождовцу.

Са друге стране, листа “Крени-промени” на Врачару је одбачена је због недостатака везаних за родну равноправност. То је на конференцији за медије потврдио и кандидат за градоначелника ове листе, Саво Манојловић који је јавно преузео одговорност за ове недостатке на овој општини.

Јуче поподне изборна комисија ГО Стари Град донела је одлуку о одбијању проглашења листе „Др Саво Манојловић – И ја сам Стари Град – Крени – промени“ због тога што нису испуњени сви недостаци који су им раније предочени.

Између осталог наводи се да за проглашење изборне листе недостају 63 правно ваљане изјаве бирача које су оверене пре истека рока за подношење листе.

Ако изборне комисије донесу коначну одлуку о одбијању листа, оне могу да се жале Вишем суду који ће донети коначну одлуку да ли ће листа бити проглашена или не.