Прочитај ми чланак

САША ЈАНКОВИЋ: Вучићу, купио си хулигане нашим новцем

0

Некадашњи омбудсман каже да је нови шеф државе проблем с навијачима решио тако што је парама грађана од њих направио армију оданих батинаша

Лидер Покрета слободних грађана Србије Саша Јанковић каже за Курир да је председник Александар Вучић купио хулигане нашим новцем и од њих направио армију оданих батинаша.

– Међу тим батинашима су, ако је веровати новинарским истраживањима, и они које знамо с трибина фудбалских стадиона. Маја прошле године Вучић је изјавио да држава тренутно нема довољно снаге за борбу против хулигана јер је, како је тада рекао, за тако нешто потребан друштвени консензус. А то је консензус који би најлакше постигао, јер би мало било оних који би стали у одбрану хулигана. Уместо да тражи друштвени консензус, сва је прилика да је проблем решио, и то тако што је хулигане купио нашим новцем и од њих направио армију оданих батинаша. Оданих само њему – поручио је Јанковић поводом писања Курира.

Подсетимо, лавину о улози Вучића у Црвеној звезди и о његовој вези с навијачким вођама покренуо је новинар Дејан Анђус, који тврди да је нови председник Србије и лидер СНС практично власник Звезде. Анђус је објаснио како Вучић контролише Звездине навијаче и како им финансијски помаже, односно омогућава да добијају послове у јавним предузећима.

Иако је Анђус навео да су такве послове склапали ЕПС и Аеродром „Никола Тесла“, из ових предузећа поручују да су све њихове јавне набавке биле транспарентне и по закону.

Славиша Кокеза
ВУЧИЋ СЕ НЕ МЕША У КЛУБОВЕ

Председник ФСС Славиша Кокеза негирао је Анђусове тврдње да га Звездан Терзић напада по Вучићевом налогу:

– Веће глупости у животу нисам чуо. Вучић се никад није мешао у рад ниједног спортског клуба, као ни ФСС. Очигледно да овакви текстови имају неке друге политичке намере, а не објективно извештавање јавности. Овде, колико видим, циљ је да се по сваку цену Вучићу нанесе штета. Све што је изречено је чиста лаж и ове приче немају везе с истином.