Прочитај ми чланак

САША ЈАНКОВИЋ: „Пошаљимо Вучића у ћошак 2. априла“

0

Кандидат за председника Саша Јанковић изјавио ј да грађани сами знају шта је најбоље за њих и да треба да гласају за себе.

Србија треба да буде земља кајмака и ракије…

– Имамо све што нам треба: добре људе, памет, историју, природна богатства… али имамо и оне који нам не дају да испливамо, који праве проблеме а онда се претварају да их решавају. На нама је да их ставимо на страну – рекао је Саша Јанковић на трибини у Народном позоришту у Ужицу.

Он је у препуном Народном позоришту поручио окупљеним Ужичанкама и Ужичанима да „не жели да им вређа интелигенцију, јер они сами знају шта је најбоље за њих“.

– Србија треба да буде земља кајмака и ракије, али и земља у којој се пишу аутентични докторати из права, економије, медицине… Земља у којој у јавним предузећима нису запослени страначки кадрови, већ стручни људи, у којој се отказом не прети новинарима због исказивања мишљења, у којој незапослени не чекају у редовима испред страначких просторија не би ли добили уговор. Србија треба да буде земља у којој људи напредују због свог рада – поручио је Јанковић.

Вучић је превршио сваку меру

На трибини су говорили и новинар Срђан Шкоро, као и редитељ Кокан Младеновић.

– Када би у нашем законодавству постојале казне за вређање здравог разума, Александар Вучић би добио пет доживотних робија. Ово што он ради, шта говори и како се понаша, превршило је сваку меру! И није довољно да га учитељица пошаље у ћошак, ми морамо да га пошаљемо у ћошак! Прва прилика за то је 2. април – рекао је Шкоро.

Редитељ Кокан Младеновић поручио је грађанима Ужица да су они доказ да слободно Ужице још увек постоји и да ће постојати докле год постоје и слободни грађани.

– Насупрот вама и нама, неке грађане трпају у аутобусе, хране их сендвичима, па они на срамоту своје грађанске свести, или несвести, пролазе поред билборда на којима пише „АВ, АВ“. За разлику од њих, ми знамо шта је слобода… слобода од силе и лажи. Сила је, на пример, када срушите Савамалу и за то још увек нико не одговара. Лаж је када неко говори о економском просперитету, а пре два дана се убије гладни радник који није добио двадесет плата – навео је Младеновић.