Прочитај ми чланак

Само Вучић зна да је Чаба хтео да га убије

0

"Ексклузивно" сазнање, које су јуче пренели прорежимски таблоиди позивајући се на изворе из мађарске полицијие, да је плаћени убица Чаба Дер пре два дана у полицији у Будимпешти открио да је добио новчану понуду за ликвидацију председника Србије Александра Вучића , изненадило је чак и мађарске медије у којима је јуче било немогуће пронаћи вест овакве садржине. Да је у питању класичан спин и још један у низу "атентата" договорених на прорежимским новинарским колегијумима, јавност оправдано сумња из неколико очигледних разлога.

Наиме, тачно 15 минута пре почетка антитерористичке тактично-показне вежбе “Обруч 2020” испред Палате Србија у Београду, на којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, у истом тренутку када се Србија суочава са најсмртоноснијим таласом епидемије коронавируса, један прорежимски таблоид објавио је “шокантну” вест.

“Плаћени убица Чаба Дер данас је полицији у Будимпешти открио да је добио понуду од две различите криминалне организације с наших простора да убије председника Александра Вучића” уз чињеницу да је сазнање ексклузивно и да је из кругова блиским мађарској полицији.

Сат времена касније, након завршетка антитерористичке вежбе “Обруч 2020” реаговао је Вучић који је између осталог рекао да нема баш никакав страх и да га не интересује шта ко покушава да уради, и да је добио информацију да је Чаба изјавио да је добио налог да га убије.

“Добио сам информацију да је истина да је плаћени убица Чаба Дер данас полицији у Будимпешти открио да је добио понуду од две различите криминалне организације с наших простора да ме убије”, рекао је Вучић и додао да је “питање је сада шта је стварно истина”.

“Шта је стварно истина?”

Питање које се одмах наметнуло јесте зашто би плаћени убица, који се доводи у везу са више од 10 нерешених ликвидација широм Европе, откривао мађарским инспекторима детаље својих пропалих “пословних” понуда, посебно у тренутку, када се већ увелико налази у мађарском затвору из ког је мало вероватно да ће изаћи у наредних неколико деценија. Такође је мало вероватно да би оваквим признајем успео да обезбеди себи боље услове у мађарском затвору, с обзиром на то да се ово признање не тиче директно мађарских истражних органа који би те боље услове и требало да му обезбеде.

Такође, апсолутно невероватно делује да ниједан мађарски портал ту вест није објавио ни 24 сата након објаве српског таблоида, у шта се портал Нова.рс уверио прегледом 10 највећих мађарских сајтова, рангираних на Гемијусу. Вест о Чабином признању једноставно не постоји, а последње вести које говоре о њему датирају од пре месец и више дана. Поређења ради, довољно је запитати се да ли би српски таблоиди остали неми да је неки робијаш у Србији открио полицији да је био део завере убиства неког државника, па макар и након што би се таква вест премијерно појавила у медијима те земље.

Такође, оно што је посебно сумњиво јесте размена информација између две државе, а посебно космишка брзина њене међународне размене.

Прецизније, готово да је немогуће да су мађарски инспектори јуче извукли признање од Дер Чабе да је добио две понуде да убије Вучића, а новинари српског таблоида већ сат до два касније добили такву информације пре тамошњих медија. Додатно је сумњиво и то што се Чаба као Вучићев атентатор појављује у исто време кад му је у одсуству отпочело суђење због убиства Небојше Марковића на Бановом брду, а који је наводно убијен грешком уместо брата своје супруге Александра Шарца.

Занимљиво је и то што је Чабино призање заправо једина “ексклузивна” информација коју су пренели таблоиди, па се с разлогом поставља питање зашто мађарски извори нису поделили још неки занимљив детаљ, рецимо о мафијама које су наручиле ликвидацију председника или зашто Чаба није прихватио посао. Дакле, све оно што би могло да помогне председнику у актуелном рату за мафијом.