Прочитај ми чланак

САД СЕ СЕТИО Ћута у Скупштини прозива посланике: Место нам је на Шодрошу!

0

Народни посланик и председник скупштинског Одбора за заштиту животне средине Александар Јовановић Ћута позвао је све посланике из редова опозицје да одмах крену за Шодрош у Новом Саду и, како је навео, стану уз своје грађане које у овом тренутку полиција хапси и пребија.

„Народним посланицима је данас место уз свој народ, а не у Скупштини“, поручио је Јовановић, а преноси Еколошки устанак у саопштењу.

Подсетимо, најмање осморо еколошких активиста приведено је у Новом Саду због тога што покушавају да спрече раднике кинеске компаније ЦРБЦ да започну са припремним радовима на изградњи четвртог моста преко Дунава у Новом Саду.

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић изјавио је јутрос у Новом дану ТВ Н1 да ће он данас ићи на Шодрош, заједно са колегом из Народне странке, бившим градоначелником Новог Сада Бором Новаковићем.

На то му је некадашњи премијер Зоран Живковић, који је такође био гост јутарњег програма ТВ Н1, рекао: „Поведите све, поведите пре свега ове лидере опозиције“.

Живковић је, после укључења репортерке ТВ Нова С са Шодроша, казао да „права парламентарна опозиција треба данас да не иде на скупштинску седницу (на којој ће се разматрати Предлог закона о изменама и допунама Закона о министарствима), већ да оду на Шодрош и стану испред полиције“.