Прочитај ми чланак

ШАБАЦ Напредњаци довели батинаше, а наводно претучена чланица СНС из Владимираца!?

0

- Умирем од болова, јер су ињекције од синоћ престале да делују и вероватно ћу морати опет да затражим медицинску помоћ - овако је јуче, за "Новости" причала Александра Крстић, коју је у среду, уочи митинга Савеза за Србију, како каже, непознати мушкарац, неколико пута ударио песницом у главу, грудни кош и у стомак.

Наводни инцидент се догодило испред шабачког позоришта око 18.30, уочи почетка трибине опозиционог савеза на којој је представљен њихов план у 30 тачака. Крстићева је, заједно са групом присталица и чланова СНС, бучно протестовала против доласка опозиционих лидера Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Душана Петровића, Бошка Обрадовића… У једном тренутку дошло је до комешања и Крстићева је, како тврди, задобила неколико удараца од мушкарца у наранџастој мајици, за кога режимски медији наводе да је члан Обрадовићевог обезбеђења.

Притрчали су њене страначке колеге и подигли нападнуту Александру. Довели су је до баште кафића, а једна пролазница је из ташне извадила бочицу са водом и дала јој да се мало прибере. Убрзо, превезена је у болницу.

Нападач је за то време објашњавао грађанима да је то учинио у нужној самоодбрани, а његово правдање забележено је камером мобилног телефона и одмах завршило на друштвеним мрежама.

– Нема никаквог смисла да ме неко удари и после се правда како се, наводно, бранио од мене… Рекла сам му само да нису добродошли у Шабац. Па шта! Они то свакако знају. У тој нужној самоодбрани да ме песничи? Питам се да ли би ме убио да није било сведока! Шта смо дочекали – каже Крстићева. Иначе у Шабцу СНС никад није био на власти, то је град у којем по правилу су напредњаци у мањини.

Она каже да ће, уколико надлежни ништа не предузму, чим буде могла да устане из кревета, сама поднети пријаву:

ДВЕРИ: РЕЖИРАН ИНЦИДЕНТ

Двери су данас негирале да се догодио напад на Крстићеву.

– Снимци све говоре, и јасно је да је нико из окружења председника Двери није ни пипнуо, а о томе да се ради о изрежираном сценарију говори и чињеница да је дотична члан СНС и да је из Владимираца – тврде у овој странци.

Двери су упитале зашто нико није нашао за сходно да се запита шта ради петнаестак СНС батинаша испред трибине опозиције и да ли је нормално малтретирање и гурање свих, као и да ли то значи да опозиција нема право на деловање и слободу говора.