Прочитај ми чланак

СА НАМА ЈЕ ЛАКО: Вучић Србе замењује арапским мигрантима

0
Beograd, 19. avgusta 2015 - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic tokom obilaska migranata koji borave u parku kod Beogradske autobuske stanice. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic obisao je danas migrante koji privremeno borave u parku kod Beogradske autobuske stanice, raspitao se za njihove potrebe i obecao da ce Srbija uraditi sve sto bude mogla da se osecaju bolje. Vucic je izjavio da Srbija nece da podize zidove i postavljati bodljikave zzice da spreci migrante da udju u zemlju i dodao da ni EU nije smela da zzmuri na takve slucajeve u drugim zemljama. FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb

Фото: Танјуг – Тањја Валич

Најновији, али не и неочекиван, маневар нашег премијера: према ономе што је пренела Пинк ТВ, на захтев ЕУ да Србија прихвати (извињавам се на грубој метафори) „шкарт“ Европске Уније, односно одбијене мигранте, А.Вучић је без двоумљења изјавио да ћемо ми примити 3000 миграната, са прилично јасном назнаком да се на тој бројци неће стати.

„Као што видите“, превели су на Пинку његове речи са енглеског, „ми не кажемо ‘можда’, СА НАМА ЈЕ ЛАКО“… Похвалио се човек! Дакле, ми без поговора прихватамо све услове, који нам се поставе. Дакле, ако ти мигранти нису подобни за ЕУ, за нас јесу. Дакле, ми нећемо бирати између потенцијално опасних миграната (исламиста) и евидентно угрожених, него ћемо их све примати, без икакве селекције и у ком год је потребно броју… Дакле, „са нама је лако“, ми немамо кичму и не умемо да кажемо „не“, чак и када је то у нашем најбољем интересу! Ето како се ово чита.

Да ли смо ми заиста толико богата земља да без размишљања можемо прихватити на издржавање 3000 гладних уста, а да цео свет нема решење за њих?! Да ли је нама заиста свеједно каква је структура тих миграната и колика потенцијална опасност од њих може претити Србији?! Да ли Србија, која се последњих година убрзано „решавала“ сопствених избеглица из колективних смештаја, може сад одједном обезбедити капацитете неким страним, угроженим људима?! (Па зашто смо онда избацивали на улицу своје – да бисмо примали туђе?!) Да ли је Србија богатија и демографски мање угрожена него било која друга земља у региону, па и свету?!

Осим Србије, постоји још много земаља, а осим Европе, још немало континената… Али не, они их све „враћају“ нама. Разумела бих реч „вратити“, да је реч о избеглицама, који су дошли из Србије. Овако, чињеницом да су они само прошли кроз нашу (и не само нашу) територију, они су одједном постали наши?! Или је то ИЗГОВОР да од нас направе азил за мигранте???

Недавно је поменути А.Вучић, по ко зна који пут поспрдно се изјашњавајући о сопственом народу, негодовао поводом страховања грађана везано за мигранте са речима (преносим смисао, не цитирам) – „њима не смета што ми сваке године изгубимо 30.000 људи, а смета им долазак миграната“! Између редова се чита да би управо мигранти из Сирије, Ирака, Пакистана и Авганистана требало да попуне недостајући број… Једино није рекао колики удео од тих 30.000 чине они незаводољни житељи Србије, који је напуштају! Наталитет последњих година у Србији уопште није лош, али све говори чињеница да СРБИЈУ ГОДИШЊЕ НАПУСТЕ 32.000 људи (према изворима Б92, Блица), понајвише младих. Од тог броја четири, пет хиљада су факултетски образовани људи. Дакле, нечија кобна политика прави од ове земље старачки дом (а зна се, на старима свет не остаје)…

А онда после манипулишу тим бројкама. И то им је мало, па сада, уместо да створе повољне услове да се исељени грађани Србије врате, они „увозе“ странце, који ће бити на нашем буџету… Поставља се питање „због чега?“! Јер, ово личи на „Три карте за Холивуд“: народ им није добар, па га замењују неким другим, бољим?!?

Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

Ако смо ми већ толико богата земља, да можемо да награђујемо десетинама хиљада евра ионако пренаграђене спортисте, ако можемо да без поговора прихватамо хиљаде и хиљаде миграната на издржавање, зашто онда нисмо обезбедили достојну помоћ незапосленим сопственим грађанима, а потом и запослење, како они не би бежали из ове земље?! Зашто нисмо новчано мотивисали домаће привреднике да их запосле, него смо тај новац дали страним фирмама ради наводног запошљавања домаћих кадрова?! (И да ли су они заиста некога запослили, односно јесу ли положили рачун за добијена средства?!) На тај начин би била помогнута домаћа привреда, упослени домаћи незапослени и био би спречен одлив становништва. Или је можда СТВАРНИ циљ да се што више страначки неактивних, образованих људи отера одавде, како би њихово место заузела неупућена маса, која ће из захвалности према премијеру постати прилично поуздано гласачко тело?! Све ми више личи на то. Другог објашњења за ове сулуде потезе нема.

Док се сви ограђују од проблема са потенцијалним дугорочним последицама, из страха од мноштва опасности, које собом носи пријем избеглица, ми се једини утркујемо са свима да их примимо. Невероватно, зар не?!? Сетите се, најпре су нам говорили да су они овде само у пролазу, да ни они сами не желе да се задржавају у Србији. (А при томе су им нудили азил!) Таквим информацијама већ месецима бомбардују српски народ, да би људе навикли на чињеницу да се они (тобож у пролазу) налазе код нас, да их виђамо свуда, саосећамо с њима и полако се помиримо с њихвим присуством… Како би нас лакше припремили за ово, што је за мене било очекивано од самог почетка. (Прочитајте на сајту мој чланак с почетка „мигрантске кризе“.)

Наиме, ради својих фотеља и ради продужетка мандата они ће прихватити све што се од њих тражи, колико год то по земљу Србију и њен народ било штетно, да не кажем кобно!… Премијер својим покорним поданицима самоуверено каже да од мигрантске кризе Србији АПСОЛУТНО никаква опасност не прети, и они му све поверују! Како и не би, човек је познат по својој доследности и истинољубивости. А ми, АКО будемо слегали раменима и прихватали све ћутке, као и последњих неколико година, доживећемо заиста да ће нас ти исти дошљаци „на крају баладе“, ако не претворити у испоставу Исламске Државе, оно асимиловати… док све што вреди буде и даље напуштало српски „Титаник“. И неће остати довољно Срба ни да стане под чувену шљиву!!!…

Извор: СРБИН.ИНФО – Соња Павлова