Прочитај ми чланак

РУСКИ ПРЕМИЈЕР Дмитриј Медведев 20. октобра у Београду?

0

Руски премијер Дмитриј Медведев могао би да буде гост на обележавању 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, пишу "Вечерње новости".

Aлександар Вучић и Дмитриј Медведев у Москви 27. октобра 2015. FOTO: EPA/ALEXANDER ASTAFYEV/RIA NOVOSTI/

 

 

Лист у сутрашњем броју подсећа да је могућност да Србија ускоро буде домаћин још једном високом руском званичнику најавио је за викенд председник Александар Вучић после разговора с руским амбасадором Александром Боцан-Харченком.

„Новости“, међутим, наводе да посета руског званичника још није потврђена и додају да, према њиховим информацијама, постоји могућност да долазак Медведева „не буде тачно на Дан ослобођења“, већ можда неки дан касније како би се повезала два важна датума – 20. октобар и дан када је Београд ослобођен у Првом светском рату, 1. новембар.

„Долазак Медведева у Србију била би добра прилика да руски премијер и српски државни врх размотре сва питања од интереса за сарадњу две државе, од политичких, привредних до војнотехничких“, оцењује београдски дневник.

Медведев је, подсећа још лист, пре 10 година већ у Србији, тада као председник Русије, када се обележавала 65. годишњица ослобођења Београда.