Прочитај ми чланак

Руси откачили Михајловићку: Одложена посета министарке Москви

0


dd

Београд — Министарка енергетике Зорана Михајловић ипак неће отпутовати у Москву, услед заузетости руских домаћина. Нови датум састанка биће познат у најкраћем року.

Како је саопштено из Министарства енергетике, састанак министарке Михајловић са министром енергетике Руске Федерације Александром Новаком, који је требало да се одржи у четвртак, 14. новембра 2013. у Москви, одложен је због обавеза руског министра који се тренутно налази у службеној посети југоисточној Азији.

Нови датум састанка биће познат у најкраћем року, а непосредно након отварања радова на отварању гасовода Јужни ток у Србији, заказаног за 24. новембар 2013. године, наводи се у саопштењу Министарства.

Министарка Михајловић требало је ове недеље да отпутује у Москву на раније заказани састанак, а како је било најављено, тема разговора требало је да буде унапређење односа с Руском Федерацијом.

Михајловићева је прошле недеље за „Политику” изјавила да је планирано да у Москви разговара о будућим инфраструктурним пројектима, енергетској ефикасности земље, али и да потврди да ће држава Србија испунити све своје обавезе које се односе на дугове „Србијагаса” према НИС-у од око 200 милиона евра.

 

(Б92)