Прочитај ми чланак

Росиjска газета: Русиjа ће наставити да помаже Србиjи

0

toma i putin(Танјуг-Глас Русије)
Русиjа ће и даље наставити да помаже Србиjи, наводи руски лист Росиjска газета у осврту на разговоре руског председника Владимира Путина и председника Србиjе Tомислава Николића и потписивање Декларациjе о стратешком партнерству.

Николић и Путин срећу се трећи пут и „са сваким наредним сусретом диjалог даjе све више резултата“, наводи лист у свом интернет издању.

Путин и Николић размотрили су питање инвестициjа, Jужног тока али и ситуациjу на Kосмету, издваjа из сусрета два председника Росиjска газета.

Руски лист преноси речи Путина о инвестициjама у српску економиjу и о даљоj кредитноj помоћи.

Декларациjа ће довести „односе на нови ниво и потцртати традиционалну блискост Русиjе и Србиjе“, рекао jе руским новинарима саветник руског председника Jуриj Ушаков, преноси Росиjска газета.

Путин и Николић прекинули преговоре да би честитали имендан патријарху Кирилу
Председници Русије и Србије Владимир Путин и Томислав Николић прекинули су преговоре како би честитали патријарху Московском и све Русије Кирилу имендан, саопштио је секретар за штампу руског лидера Дмитриј Песков.

Председници Русије и Србије су у току преговора направили прекид да честитају патријарху Кирилу имендан, рекао је Песков.

Имендан поглавара цркве у Руској православној цркви традиционално се сматра општецрквеним празником и широко се обележава.