Прочитај ми чланак

РЕЖИМСКИ МЕДИЈИ: Вучић хоће да буде премијер, председник ће бити Јоргованка

0

Осим локалних и парламентарних вероватно и председнички избори

Србија ће крајем априла поред нове Владе бирати и председника Републике! Како „Ало!” ексклузивно сазнаје, постоје велике шансе да заједно с парламентарним изборима на пролеће следеће године буду одржани и председнички избори.

Према речима наших извора, на тај начин би се остварила жеља Александра Вучића, председника Србије и лидера Српске напредне странке, да до 2025. заврши политичку каријеру.

– Избори ће највероватније бити одржани 26. априла следеће године, а Вучић озбиљно размишља да се овога пута не кандидује за председника Србије, већ да Српска напредна странка истури Јоргованку Табаковић, актуелну гувернерку НБС-а, или јаког нестраначког кандидата – објашњавају наши саговорници и истичу да ће Вучић у наредним данима донети коначну одлуку.

– О изборима, и парламентарним и председничким, као и о потенцијалним коалицијама СНС ће расправљати на Главном одбору странке. А та седница после које се очекује да Вучић пресече и донесе коначну одлуку биће одржана 29. децембра – истичу наши добро обавештени извори.

О седници Главног одбора СНС-а Вучић је говорио и пре неки дан, када је казао да ће тек после Главног одбора СНС-а моћи да одговори на то са киме ће та странка ићи на редовне изборе на пролеће, односно на питање могуће коалиције.

– Мислим и даље исто: сви други да сутра имају посланика више, за 15 минута би се договорили да нас смене. И то сам говорио и пре две, и четири, и шест година – истакао је Вучић и додао да је на Председништву странке замолио људе у СНС-у да се уздрже од критика коалиционих партнера, те да од њих, искрено, није ни очекивао да штите нити и да бране позиције СНС-а.

– Ако нисмо довољно способни да се одбранимо од оних најгорих у нашој земљи, онда не треба ни да постојимо – нагласио је Вучић.

Шта вам смета? Што ме људи воле…?

Вучић је рекао јуче да ће присуствовати само на неколико од стотина предизборних скупова своје странке, али ће, каже, свакако наставити да ради свој посао и да разговара са грађанима. „Шта вам смета? Што ме људи воле?”, запитао је Вучић у договору на питање новинара хоће ли се страначке присталице СНС-а овако организовано окупљати као јуче и у време предизборне кампање и да ли ће се ти догађаји, на којима ће бити и он, тумачити као редовне активности председника државе. Он је казао да му је драго што је примећено да има присталице, пошто они које поједини медији подржавају могу у Београду да скупе до 1.000 присталица, а у другим местима – ни по 10.