Прочитај ми чланак

Режимски медији пљували Амфилохија, сад га користе у сврхе Вучића

0

“Милов владика који спрема сачекушу Вучићу”, овако су прорежимски таблоиди недавно частили епитетима Амфилохија, а сада се у јеку приче око Резолуције о Сребреници он "преврће у гробу" због издајника премијера Црне Горе Здравка Кривокапића и председника Скупштине Алексе Бечића.

Одлука црногорског парламента да усвоји Резолуцију о Сребреници покренула је огромну машинерију режимских таблоида који су ових дана, оне које су некада блатили, почели да користе у „своје сврхе“. Да је ово заправо сврха председника Александра Вучића лако је закључити.

На мети се ових дана нашао премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, који је у таблоидима означен као “издајник српског народа” и човек који је “продао веру за вечеру”. Уз Кривокапића, таблоиди су за Резолуцију о Сребреници оптужили и председника црногорске Скупштине Алексу Бечића.

Они догађаји који се председнику Вучићу у нама суседној држави не допадају лако се спинују у његовим гласилима, а сада се кроз таблоиде провлачи и покојни митрополит Амфилохије за кога тврде да се “прврће у гробу због издајника из црногорске власти”.

Некада је Амфилохије, док је био жив и гласно критиковао председника Вучића био означен као „Милов епископ“, „издајник“ и “расколник”. Сада је ипак „Кривокапић издао и Бога и Амфилохија“.

Амфилохије је на Бадњи дан 2020. године ускратио благослов Вучићевој посети Црној Гори. Ова посета требала је да се одигра у јеку протесних литија који су се у том периоду одржавале због спорног Закона о слободи вероисповести. Након овога је Амфилохије означен уз Мила Ђукановића као особа која уз помоћ председника ССП Драгана Ђиласа, “забрањује Вучића у Црној Гори”.

Сада међутим “издајник Амфилохије”, у служби реторике таблоида која долази од знамо већ кога, постаје “Амфилохије који се прврће у гробу због издаје Кривокапића”.