Прочитај ми чланак

РЕАКЦИЈА НА РУСКО НАОРУЖАЊЕ У СРБИЈИ „Хрватска је чланица НАТО и нико је не сме напасти“

0

Iran to unveil domestically-made S-300 missiles

Министар унутарњих послова Ранко Остојић гостовао је у среду у емисији РТЛ Директу у којој је, између осталог, прокоментарисао посету српског премијера Александра Вучића Москви и најаве о куповини оружја од Русије.

Најава да ће Србија добити руско наоружаје изазвала је пажњу у хрватској јавности, а упитан да прокоментарише био је министар Ранко Остојић.

– Хрватска је чланица НАТО-а. Ми смо сигурна земља и постоје сва сила правила у случају да се нешто догоди, да сарађујемо са савезницима и нико нас не сме напасти. Додао бих и то да када Хрватска није имала ни поштене пушке, успела је да се одбрани, одбранићемо се и убудуће и нико не треба да се плаши напада – закључио је Остојић за телевизију РТЛ.

Премијер Србије Александар Вучић данас ће се у Москви састати са руским председником Владимиром Путином, са којом ће даље, између осталог, бити речи о наоружању.

Вучић је јуче у Москви одговарајући на питања новинара у вези са потенцијалном сарадњом Србије са Руском Федерацијом у вези са набавком новог наоружања, рекао да наша земља део наоружања мора да набави, али да ће настојати да се један део производи у Србији, у сарадњи с Русијом.

Он је истакао, Србија ћути када неки добијају борбене хеликоптере, борбена оклопна возила, хаубице, и упитао зашто некима поклањају лансирне рампе, а други набављају балистичке ракете.

Извор: Јутарњи лист