Прочитај ми чланак

Разумем да сам бот и сендвичар:СНС-овац хтео бољи посао, не зна ни где ни шта ради

0

"Разумем да сам "бот и сендвичар" због својих политичких уверења, не љутим се, али нисам проблематичан и нисам ја њих напао", тврди Марко Симов, актер туче у нишкој Градској управи. Сведочи да је имао уговор и примао плату, а да није знао ни где, ни шта ради и да је само тражио нови и другачији уговор.

Након туче у Градској управи у Николе Пашића и јавности доступних и недоступних снимака где се види рвање и ударање, Тужилаштво Симова терети за насилничко понашање.

Симов тврди да начелницу Градске управе за органе Града и грађанска стања Марину Јанковић није напао, већ је до ње дошао по инструкцији Драгане Сотировски и тражио другачији уговор од оног који је имао – где није знао ни где, ни шта ради.

– У октобру месецу 2022. године након висе позива прихватио сам да радим у кабинету градоначелнице Ниша Драгане Сотировоски, понављан након више позива, јер ја то никада нисам од ње тражио нити молио било кога. Прихватио сам из убеђења без обзира на зараду, која је веровали или не, била мања неко друга понуда додуше из другог града, постоји уговор на одређено у коме је све то лепо описано – почиње сведочење Симов.

После инцидента са Банђуром, Симов је тврдио да је он жртва, а каже да га се градоначелница Сотировски тада „одрекла“, али онда је дошло до преокрета.

– Позвала ме неких месец дана касније са уговором о привременим и повременим пословима да наставимо сарадњу, што сам ја осећао као неку дужност јер је ни крива ни дужна била уплетена у целу причу. Читаву прошлу годину радио сам са таквим уговором у коме није јасно дефинисано ни шта радим, ни када радим, ни где радим – наставља Симов.

Каже да су му сметале прозивке да не долази на посао, а прима плату јер су биле – тачне.

И онда се долази до бурног дана у „Општини“. Симов каже није хтео да потпише уговор уколико се јасно не дефинише да ради у Кабинету који је „инокосни орган Градске управе“ и које му је радно време.

– Дана 9. јанура у 8.30 добијам позив из Градске управе да потпишем уговор, одлазим, уговор је исти као и сви претходни без пре свега јасно дефинисаног радног места односно где радим. Да ли у згради Градске управе или у Градској кући. У 9.32 позивам градоначелницу са примедбом на уговор где ме она упућује, на госпођу Марину Јанковић, в. д. начелника Градске управе за органе града и грађанска стања да се договорим око уговора – каже.

Ушао је, описује, у кабинет секретарице, питао да ли је ту начелница и добио дозволу да уђе.

– Улазим у канцеларију где седи једна видно нервозна жена која ми се повишеним тоном обраћа: ко си ти, шта ‘оћеш? Објашњавам јој да ме је градоначелница послала, на шта ми одговара повишеним тоном – да то њу није брига и за изађем напоље, молим је да бар погледа уговор – исти онај у коме њено име стоји за наручиоца посла. Можете ли да замислите да неког послодавца баш брига о томе какав уговор даје раднику. Тада позивам градоначелницу Ниша, да се бар она са њом чује, али Марија Јанковић почиње да хистерише и зове обезбеђење, њено хистерисање јасно чује Драгана Сотировски, преко телефона – наводи Симов.

А онда је уследила туча

Као и прошли пут, у инциденту у којем је учествовао, Симов тврди да је све почело „снимањем и отимањем телефона“, не негира да је задао ударце портирима, али негира да је напао начелницу.

– Она зове обезбеђење које долази и тражи да јој вратим телефон, који сам јој узео из руку јер је хтела да ме снима. Мој телефон је тада био на столу и нисам имао приступ њему, нису ми дали телефон, када сам јој вратио, нису ми дозволили да изађем из просторије, гурали су ме, уносили се у фацу, провоцирали. У једном тренутку сам осетио да добијам ударце, и тада свим силама крећем ка излазу, задајем ударце и буквално осећам као да се борим за живот, успевам да изађем у ходник где је настао чувени снимак – прича Симов за Јужне вести и додаје:

– Када сам потпуно изгубио снагу, једно лице ми је коленом притисло врат и почео сам да се гушим, покушавам да се извучем, буквално остајем без ваздуха, до последњег атома снаге се борим. Све време добијам ударце и на прегледу је доктор рекао да сам примио више од 20 удараца. Када је досла полиција буквално сам осетио спас. Госпођу Марину Јанковић нико није пипнуо прстом, нити вређао, нити псовао. Она уопште није била жртва никаквог напада. И то ћу доказати – наглашава Симов.

Губи веру у СНС, каже – „зашто сам ја проблематичан, а не они који су преко ноћи постали милионери“

Симов објашњава да је од 2013. године члан СНС-а, али сматра да ово није ни страначко, ни политичко питање, већ да је он „испао будала“.

– Разумем да сам због својих политичких уверења које још увек имам, а које све више и више губим – бот, сендвичар, и не љутим се, све је то део нечега што се зове политика. Али да ме неко дави док ме четири човека држе, то сигурно, дајем реч, неће проћи некажњено – узвраћа Симов.

Каже да до новембра 2022. године и сукоба са Банђуром није имао ниједну кривичну ни прекршајну пријаву, а сада је означен као „проблематични напредњак“, после туче у „Општини“.

– Због чега? Што никада нисам дозволио да ме гази било ко, што браним свој став, интегритет и све оно у шта верујем. Нису проблематични они који преко ноћи постају милионери, а дошли су у поцепаним патикама у СНС, бивси кадрови ДС, који је, колико сам разумео, разорио ову земљу, уништио војску, топио тенкове, изручивао генерале, издао Косово, нису они проблематични… И то је тачно, нису они, ја сам, не проблематичан, већ будала, нажалост, време доказује – закључује Симов.