Прочитај ми чланак

РАЗГОВАРАЛИ У ВЕЗИ КОСОВА: Вучић разговарао са Сорошем

0

Председник Србије Александар Вучић упознао је заменика председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Александера Сороша са током преговора између Београда и Приштине и нагласио да је унапређење односа веома важно за одржање стабилности региона Западног Балкана.

Како је саопштено из кабинета председника Србије, Вучић је са Сорошем разговарао о начину на који цивилно друштво и његова органзација могу да помогну јачању мира и стабилности региона.
Сорош је оценио да је Балкану и Европи потребно решење косовског питања које је одрживо и које доприноси миру и стабилности, наводи се у саопштењу.

Сорош је нагласио да је потребна подршка цивилног друштва и у Београду и у Приштини за проналаже компромиса.

Сорош је обавестио председника Србије да је Фондација за отворено друштво основала фонд за подршку младим привредницима, припадницима ромске мањине.

Тема разговора била је како помоћи у решавању проблема припадника ромске мањине у Србији.

Вучић и Сорош разговарали су о начину на који цивилно друштво и његова органзација могу да помогну јачању мира и стабилности региона, а председник је захвалио Сорошу на анализама о развоју Србије које је добио од ове организације, наведено је у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!