Прочитај ми чланак

„Рат“ тужбама Вучића и лидера опозиције, на реду и Вук Јеремић

0

Неколико месеци пред изборе захуктава се рат тужбама између председника државе и лидера опозиције. Вучић је тужио лидера Двери Бошка Обрадовића због, како се наводи, увреда које износи у јавности на његов рачун, а противтужбом је одговорио и на ранију тужбу Драгана Ђиласа председника Странке слободе и правде. Како Н1 незванично сазнаје, председник Србије тужиће и лидера Народне странке Вука Јеремића.

Свако се пење својом страном степеништа Палате правде, кад је већ дијалог председника државе са лидерима опозиције на самом дну. Због тврдњи да је криминалац који је од грађана украо 619 милиона евра, Ђилас је тужио Вучића, а онда је после шест одржаних рочишта, уследила противтужба, јер је лидер ССП оценио да је председник државе ментално обелео човек.

„То може да се третира као увреда уколико лекари једног дана докажу да нисам био у праву. Шта рећи за човека који у 11 сати увече обилази радове на ковид болници у Батајници и виче обраћајући се опозицији: “Хајде, мишеви, дођите и убијте ме слободно! Ја људе не вређам. Никога од њих нисам назвао лоповом, криминалцем и слично. А он је поднео противтужбу како би одуговлачио тај поступак по тужби, који се ближи крају“, Изјавио је Ђилас.

Контранапад председника државе обухватио и лидера Покрета Двери. Након што га је Обрадовић тужио због изјава да је фашиста и лопов, Вучић му одговорио тужбом јер му увредама нарушава углед.

„Разумем да га боли кад напишем да је највећа лажовчина и преварант у политичкој историји Србије, али је то лако доказиво кроз огроман број његових предизборних обећања која никада нису испуњена, као и свакодневних изјава које су остале само на нивоу политичког маркетинга и ништа више. Једва чекам да се видимо, ако сме да ме погледа у очи“, поручио је Бошко Обрадовић.

Вучићев адвокат Драган Палибрк за Н1 не појашњава детаље поднетих противтужби, али каже – не одуговлачимо, бранимо част.

„Мој став је да се не може позивати на повреду части и угледа онај ко грубо вређа туђу част и углед. Александар Вучић никада никог није тужио, а ове противтужбе поднете су у циљу његове одбране. Тужбе које се подносе против председника Вучића представљају грубу злоупотребу судова у остваривању политичких и других циљева“, навео је Палибрк.

Иначе, председник државе се до сада по тужбама опозиционих политичара ниједном није појавио на суду. У току је и процес у коме је лидер Народне странке Вук Јеремић тужио Вучића због изјаве да је шеф међународне банде лопова. Незванично сазнајемо да председник државе и у овом случају, због увредљивих твитова, спрема противтужбу.