Прочитај ми чланак

РАТ Дачићевих и Вучићевих: Напредњаци напали СПС Тончева да је уништио Сурдулицу

0

Одавно је јавности познат прикривени сукоб на релацији СНС-СПС. На локалу напредњаци и социјалисти често се не подносе, што ремети планове њихових шефова на врху. По свему судећи, подела колача не иде свуда глатко, па се посеже и за јавним сукобом. Таква је ситуација и у Сурдулици, где је на власти Новица Тончев, министар без портфеља из редова СПС, који није желео да дели власт са сурдуличким напредњцима, што му поменути нису заборавили.

Гостујући на ТВ Хепи, Тончев је истакао како локални, односно сурдулички СНС није хтео са социјалистима.

– Код нас локални СНС није хтео са нама, имали смо две листе. Јако добро сарађујемо на републичком нивоу и у Влади смо, добар однос има мој председник са Александром Вучићем, на локалу није баш тако – истакао је Тончев.

Његове речи нису наишле на одобравање напредњака из Сурдулице, који су га оптужили да лаже, те да се представља као човек какав никад неће то бити.

– Поводом гостовања министра Тончева на Хепи ТВ ОО СНС Сурдулица обавештава јавност да је именовани министар изнео низ неистина и прљавих конструкција како би себе представио човеком какав није, нити ће икада бити. Никад нам министар Тончев није нудио било какво учествовање у локалној власти нити су икада вођени разговори о томе – пише у саопштењу сурдуличких напредњака.

Напредњаци су даље истакли да је Тончев терорисао оне који су у Сурдулици гласали за СНС.

– Једино што је тај човек радио је организовано и систематско кажњавање и терорисање свих оних који су на локалним изборима гласали листу „Александар Вучић – За нашу децу“. И то почев од ломљења канализационих шахти, чупања црева за воду, укидања социјалне помоћи, укидања субвенција пољопривредним газдинствима, пресретања људи на улицама и силеџијских претњи које су им упућиване. И то све према онима чији је једини грех што су гласали Српску напредну странку а не њега – кажу напредњаци.

Тончев је на Хепију оптужио напредњаке из Сурдулице да су покушали да купе глас једне његове одборнице.

– Мени се једна одборница пожалила да су долазили код ње да јој нуде стан у Београду, било шта, да би прешла код њих – нагласио је он.

Да рат букти, сведоче и оптужбе СНС Сурдулица како је Тончев „уништио Сурдулицу на сваки могући начин“.

– Човек који је уништио Сурдулицу на сваки могући начин, економски, финансијски, социолошки и морално је дао себи за право да говори и напада све оне који се боре за правду, поштење и спас Сурдулице. Господине Тончев, можете да лажете Београђане и људе који Вас не познају. Југ Србије више не можете, сви су Вас прозрели и ко сте и шта сте – закључују напредњаци.

Изгледа да се невоље коалиционих партнера, који су све нервознији, настављају. Тако је то када им је једина веза и мотив коалиције лична корист, а у овом случају та корист није прерасподељена према жељама напредњака.