Прочитај ми чланак

Не подноси опозицију: Дачићев министар Тончев др Митића хватао за гушу… (ВИДЕО)

0

Синоћњу прославу дана Здравственог центра у Сурдулици обележио је вербални, а по једној верзији и физички обрачун, некадашњих блиских сарадника, а данас политичких противника, социјалисте и министра без портфеља Новице Тончева и др Чеде Митића повереника ПОКС-а за Сурдулицу и координатора за Пчињски округ.

И Новица Тончев и Чеда Митић имају своју верзију догађаја, оптужујући један другог за изазивање инцидента који је окончао прославу Здравственог центра.

Занимљиво је и да су обојица, својевољно, дали изјаве полицији које се у потпуности разликују.

Чеда Митић тврди да га је Тончев напао

Чеда Митић, повереник ПОКС за Сурдулицу и координатор за Пчињски округ, а некада председник скупштине Сурдулица, изабран на листи социјалста у време када је Новица Тончев био председник те општине, тврди за Данас да га је министар напао, али како каже не верује да ће за то и одговарати.

„У тренутку док сам се веселио са људима око мене пришао ми је министар Тончев и ухватио ме за браду и вилицу уз речи ‘ђубре једно, ја ћу теби’.Говорио је још неке ствари, док сам ја у шоку посегао за телефон да зовем полицију. Тончев је кренуо ка мом телефону и, како ми га не би отео, ставио сам телефон у џеп и одмах изашао из сале и дошао у полицију да пријавим немио догађај“, објашњава Митић за Данас.

Додаје и да има сведоке који могу да потврде да је њега министар Новица Тончев из чиста мира шчепао за гушу.

Митић каже да су бахатост, насиље у извргавање закона руглу друго име ове власти. Поступак министра Тончева је више правило, него изузетак.

„Томе се може стати на пут једино на изборима 17.децембра“, наводи саговорник Данаса, а на питање шта је био повод сукоба, он каже да проблем можда лежи у томе што је постао повереник ПОКС-а за Пчињски округ и што иду избори.

Напомиње да је својевремено са листе СПС изабран за председника скупштине Сурдулица и да је Тончеву омогућио да буде председник општине уступајући му пет одборника.

„Међутим, никада нисам био члан СПС, а пре две године изашао сам из читаве приче, везане за социјалисте“, наводи Митић и додаје да ничим није изазвао Тончева да га нападне, јер је на самој прослави био двадесетак метара даље од њега.

Негира и да је Тончеву псовао „бугарску мајку“, како то министар тврди.

Митић каже да ја сигуран да „у овако приватизованој држави Тончев неће одговарати ни прекршајно, ни политички“, иако се напад министра Тончева десио пред сведоцима и постоји службена белешка полиције о томе.

Новица Тончев тврди другачије

Новица Тончев, међутим, очекује да ће полиција против повереника ПОКС-а поднети пријаву за ремећење јавног реда, а најављује и да ће он поднети против Митића кривичну пријаву за вређање по националној основи.

„Политика синоћ није била на дневном реду и нисам ни знао да је он постао члан НАДЕ. Сигурно је помислио да је тиме постао сила и док сам ја држао говор поводом дана Здравственог центра у Сурдулици, чуо сам да неко звижди и псује ми бугарску мајку. Окренуо сам се и видео да је то Чеда Милић. По завршетку говора људи који су били око Милића почели су да ми прилазе и да се жале да је пијан. А онда када је он пришао једном од сусредних столова питао сам га ‘друже шта ти ово треба да вређаш људе, а посебно мене’. Док смо ишли га његовом столу испао му је телефон. Подигао сам га и дао му телефон који је ставио у џеп и одах потом је изашао. То је све што се догодило. Није било туче, нити хватања за вилицу, како он тврди“, наводи Тончев у разговору за Данас, позивајући се, попут Митића на бројне сведоке.