Прочитај ми чланак

РАСПАД СНС НА ЈУГУ СРБИЈЕ – Стефановићева освета Вучићу?

0

И, дошло је време освете, тачније да докаже да није носилац свог надимка, бар не у потпуности. Небојша Стефановић се хвалио крстарењем југом Србије. Био је у Врању два пута, у Владичином Хану, обишао је Пиротски округ, као и одбор у Прокупљу, а био је и у Лебану и Лесковцу, као и у Власотинцу, Црној трави и Бојнику, као и код страначких колега у Куршумлији. Међутим, како наводе наши извори, свака његова посета поменутим варошима, само је још више растурала врх партије. Тачније, својим причама о подели богатства за заслуге у СНС-у, потпуно је растурио локалне одборе.

Чини се да је напредњачки пројекат близу краја. Систем се распада пред нашим очима. У сусрет новим изборима напредњаци иду оптерећени разним размирицама и трзавицама у својим редовима, што на локалу, што у самом руководству странке. Букти у Нишу, Крушевцу, Краљеву, али и међу високим функционерима СНС.

Упркос интервенцијама председника Извршног одбора Дарка Глишића, па и самог Александра Вучића, ситуација међу напредњацима у Нишу није ништа боља. Напредњаци имају проблема и у Крушевцу. Међу члановима и функционерима СНС-а у овом граду протеклих месеци букти прави рат, због незадовољства кадровском политиком.

Трзавице су се јавиле и у досад ненарушивом односу министра полиције Братислава Гашића и Александра Вучића.

Тако долазимо до имена Небојша Стефановић, бивши први човек српске полиције и још свашта први. У политичкој чаршији он је важио за меко ткиво СНС-а. Момак доведен да буде идеални поданик, ревносни чувар творца, ученик и учитељ потпуне сервилности. Изгубио је све то из већ добро познатих разлога.

У октобру 2022. изабрана је нова Влада Србије, а Стефановић је “кажњен” тако што није добио ниједан ресор. Ипак, добио је, или сам преузео, ново задужење, југ Србије и јужне напредњаке. И, ту је, како наводе наши извори блиски СНС-у, почео распад регионалних одбора.

Напредњаци широм Србије, као по команди, гласали су у одборима против њега. Бивши министар изгубио је портфељ, али је добио да координише управо оне који су гласали против њега, напредњаке с југа Србије. Нишки одбор СНС-а специфичан је по томе што су уз неповерење Стефановићу својевремено изгласао и неповерење тадашњем страначком функционеру и министру здравља Златибору Лончару.

Елем, од свог шефа Вучића још пре неколико година почашћен је синтагмом „комплетног идиота“, јер је незаконито рушење кућа у Херцеговачкој улици за изградњу Београда на води “обављено под окриљем ноћи”.

И, дошло је време освете, тачније да докаже да није носилац свог надимка, бар не у потпуности. Стефановић се хвалио крстарењем југом Србије. Био је у Врању два пута, у Владичином Хану, обишао је Пиротски округ, као и одбор у Прокупљу, а био је и у Лебану и Лесковцу, као и у Власотинцу, Црној трави и Бојнику, као и код страначких колега у Куршумлији. Међутим, како наводе наши извори, свака његова посета поменутим варошима, само је још више растурала врх партије. Тачније, својим причама о подели богатства за заслуге у СНС-у, потпуно је ратурио локалне одборе.

– Нишавски округ је срце и душа југа Србије. Овде живе дивни, вредни људи, домаћини и патриоте, који свој град и своје место искрено воле. Пуно сам пута био у Нишу, али и у Мерошини, Сврљигу, Алексинцу и другим местима, познајем добро јужњаке, а добро познајем и рад наших страначких колега у овом делу Србије – изјавио је Стефановић.

Бизнисмени су на чувеном састанку на старту СНС-а, у париском хотелу „Риц“ прикупили око 30 милиона евра за развој страначке мреже, дали су аутомобиле, просторије и друге потрепштине. Осим њих, странка не би била то што је постала без групе медијских радника, која јој је понудила своје услуге, међу њима и они који су радили у таблоидима, али и неки из озбиљних медија. Све у свему, напредњачки систем почива на корупцији, страху, контроли медија, примитивној пропаганди, односно свакодневној лоботомији грађана.

Небојша Стефановић је био поуздани Вучићев саборац у злу и сведок тог зла. Ниједна свећа није горела а да се једног тренутка, бар пред зору, није угасила.