Прочитај ми чланак

Расељени са Косова подржали Стаматовића

0

У Србији још увек има оних који саосећају са вашим болом и настојањима да останете на свом кућном прагу - рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, представницима расељених Срба и Албанаца са Косова и Метохије.

Они су данас били његови гости и који су подржали његову најављену кандидатуру за председника Србије.

Лозанка Радојичић, чији је син 1998. године убијен на Кошарама, рекла је да је дошла да подржи Стаматовића јер он, како је навела „не прави разлике међу људима, без обзира на то да ли долазе са Косова и Метохије, Војводине или централе Србије, без обзира на то јесу ли Срби или Албанци.“

Љуљзим Адеми, кога су албански терористи 1999. године протерали из Косовске Митровице, а који живи у Новом Саду, такође је обећао подршку Стаматовићу, истакавши да ће то учинити и други његови сународници који су, како је рекао, лојални Србији и њеном Уставу.

Истом скупу је присуствовао и Братислав Југовић, који је одустао од кандидатуре за председника Србије и подржао Стаматовића, истакао је да је то урадио како би „подржао бољег од себе“, а потом поручио да је Стаматовић „једини истински патриота и једини кандидат народа, који штити имовину Златибора и који је исказао храброст у заштити народне имовине и спремност да се обрачуна са лоповима и да врати државну имовину“.

Желим да Србија више нема проблема ни у једном свом делу, а у томе ћемо успети ако се буде децентраловала и равномерно развијала и ако се буду поштовале све разлике између народа и вера, али највише између политичких партија – поручио је Стаматовић и подсетио на то да Чајетина годинама помаже општине на југу Косова и Метохије и да ће ту сарадњу наставити, истакавши да та помоћ „никада није била злоупотребљена, јер је долазила из срца и душе“.