Прочитај ми чланак

Рама „тражи“ Прешево, Вучић занемео!

0

45623_0

ТИРАНА – Бујари Нишани, председник Албаније и Еди Рама, премијер Албаније, срели су се са премијером Србије, Александром Вучићем.

Због доласка српског премијера, како наводе албански медији, примењене су високе мере безбедности, а Вучић је хеликоптером дошао у Тирану.

И албански премијер и председник су упутили низ позитивних порука, док је Еди Рама, премијер Албаније, истакао чак да би желео да види већи број српских туриста у Албанији.

Међутим, како пише Курир, премијер Албаније је и овај пут провоцирао Вучића изјавом да би Албанци у Прешеву, јужном делу Србије, требали да добију исти статус и права као Срби на северу Косова.

Док је Вучић дао све од себе да направи позитиван амбијент приликом сусрета са Рамом са којим је већ имао непријатну ситуацију у Београду, Еди Рама очигледно је охрабрен подршком западних лидера и не либи се да пласира идеје које проистичу из концепта Велике Албаније.

Није познато шта је Вучић одговорио на нову провокацију Едија Раме, али је на заједничкој конференцији за штампу истакао да Србија територију Косова и Метохије сматра делом своје државе.

„Чињеница је да се не слажемо око Косова и Метохије. Србија га третира и наставиће да га третира као свој саставни део, док Албанија третира Косово као независну државу“, рекао је Вучић.

 

Извор: Правда