Прочитај ми чланак

Ракићу, издајниче, кад напушташ окупаторску „владу“ Косова?

0

Је л' се сећате да је Горан Ракић рекао да ће се Српска листа повући из Владе Косова ако у новембру не почну преговори о Заједници српских општина и до краја година она не буде формирана? Он се изгледа не сећа.

Осам година се касни са формирањем Заједнице српских општина, механизма заштите српског становништва на Косову. Осам година је прошло од потписа Бриселског споразума, а једна од његових кључних одредби није испуњена – и не зна се да ли ће, и у ком облику бити примењена.

Зна се, пак, ко је у претходних осам година био на власти.

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је недавно да ће представници Српске листе напустити све институције у Приштини и на северу Косова и Метохије, уколико у новембру не буде започето, а до нове године и заокружено формирање Заједнице српских општина (ЗСО).

– Уколико у току новембра не започну разговори на нивоу Београда и Приштине о формирању ЗСО, обавештавамо све реленватне факторе у Приштини, Београду и Бриселу да ћемо напустити све позиције у Приштини, на северу и да ће градоначелници поднети оставке. Крај године је задњи рок за формирање ЗСО – истакао је Ракић на конференцији за медије у Косовској Митровици.

Као и сва обећања напредњачке власти и њихових пулена ни ово није испуњено. Новембар је дошао, и до његовог краја има још десетак дана, а јавност се пита шта је са ЗСО и Ракићевим планом. Пита се јавност и шта су челници Српске листе – председник Горан Ракић, потпредседник Милан Радоичић, Игор Симић, Далибор Јевтић учинили за ЗСО током својих функционерских дана?

Ракићу изгледа нико није рекао да празне претње не воде никуда. Највиши домет Ракића и његових марионета на Косову, био је и изгледа ће остати, скандирање врховном вођи „Ацо Србине“. А за Ракића остаје питање – када напушта Владу Косова?