Прочитај ми чланак

Радуловић: Након бојкота нови избори у Србији ће бити расписани врло брзо

0

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је да је председнику Србије Александру Вучићу потребан привид вишестраначја како би својим „газдама“ у Немачкој „могао да завршава посао са тобоже легитимном Скупштином“.

Говорећи о најави снижавања изборног цензуса са пет на три одсто и бојкоту предстојећих избора, Радуловић је у Темерину изјавио да Парламент у којем ће седети председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак, председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић и председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ неће имати легитимитет, те сматра да ће нови избори морати да буду расписани врло брзо.

„Зато покушавамо да извршимо притисак на власт, да нам омогући фер и поштене изборе. Бојкот није циљ, него средство да до таквих избора дођемо“, рекао је Радуловић, саопштио је његов покрет.

Казао је да су грађани Србије „признали збуњеност“ због подршке Европске уније Вучићу, „која заговара излазак на изборе“, и додао да, наводно, резултати истраживања показују да ће одзив бирача бити испод 40 одсто, те то ствара нервозу властима у Србији и ЕУ.

„Наше је да истрајемо у захтевима и да не одустанемо од бојкота. Уколико Савез за Србију (СзС), Покрет слободних грађана (ПСГ) и ђБ буду бојкотовали изборе, ускоро можемо очекивати промене у Србији. У свету се дешавају тектонске промене, јачају суверенисти широм света. На таласу те борбе против глобализма је велика прилика за Србију. Не смемо поново преспавати промену односа у свету“, закључио је он.