Прочитај ми чланак

Радуловић испред Управног суда: Поништимо фалсификоване Вучићеве изборе

0

Представници појединих опозиционих странака окупили су се данас испред Управног суда захтевајући обарање недавно одржаних избора.

Они су на синоћном протесту испред Скупштине Србије позвали окупљене да данас својим присуством подрже напоре покрета Доста је било чије жалбе на изборне радње Управни суд треба да разматра.

Лидер ДЈБ-а Сађа Радуловић је истакао да први захтев протеста треба да буде обарање фалсификованих избора, јер из тога следи све друго што грађани желе.

„Људи су на улице изашли из различитих разлога, неки због најаве карантина, неки захтевају да се промени Кризни штаб, да се казни бруталност полиције, да се сачува Косово. Неки су и против присилне вакцинације. Али сви захтеви имају један заједнички корен, а то је да власт призна да је фалсификовала изборе“, рекао је Радуловић.

Радуловић је рекао да су контролори ДЈБ практично доказали да је власт фалсификовала недавно одржане изборе тако што је фалсификовала записнике са бирачких места.

Управни суд је већ поништио све одлуке РИК-а о одбацивању наших примедби, али ми смо изразили жалбу и сада власт застрашује судије да им помогне у фалсификовању избора.

Радуловић је рекао је је једна висока функционерка СНС јуче на једној телевизији изјавила „да судије које не подржавају режим треба да поднесу одставке“ и да је то довољан доказ како власт доживљава правосуђе.