Прочитај ми чланак

Радуловић: Ако је излазност на изборима нижа од 40% онда је Скупштина нелегитимна

0

Председник Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је да би скупштина формирана након избора са излазношћу нижом од 40 одсто бирача била нелегитимна.

„Бојкот је борба за фер и поштене изборе. Права опозиција, а то су Савез за Србију, Покрет слободних градјана и Доста је било, мора да истраје у претњи бојкотом“, казао је он током свог боравка у Сједињеним Америчким Државама, а саопштио је ДЈБ.

Фото: Н.С.

Радуловић је истакао да Европска унија зна да би избори са излазношћу нижом 40 одсто били нелегитимни те зато „покушавају да сруше бојкот“ јер, како образлаже, ЕУ од председника Србије Александра Вучића „очекује да заврши питања Косова и насељавање миграната“.

Он је додао да су изборњи услови у Србији потпуно нерегуларни, да се власт обрачунава са опозицијом, „користећи у том обрачуну средства која излазе из оквира пристојности, достојанства и безбедности, али и све потенцијале јавних ресурса и служби, као и средства из буџета.

Радуловић је оценио суверенистички покрети јачају „свуда у свету“ те да им се треба придружити „уколико желимо да се ишчупамо из канџи глобализма“, али да власт у Србији служи „глобализму и банкарском колонијализму“.