Прочитај ми чланак

Радикали: Забранити уџбеник из биологије јер се спомиње трећи пол (ВИДЕО)

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ захтевао је данас од Министарства просвете и Владе Србије да обустави употребу уџбеника из биологије за осми разред основе школе због тога што се у њима, поред мушког и женског, помиње и медјупол.

На конференцији за новинаре у централи СРС, Шешељ је оценио да је реч о још једном у низу скандала када су у питању уџбеници и навео да је раније било примера да се као позитиван представљао „данак у крви“ за време Османског царства, а логор у Јасеновцу као „малтене забавиште“.

Александар Шешељ је додао да је то производ постојања монопола на тржишту уџбеника „хрватских издавача“.

„Иако је Завод за наставна средства и даље заступљен, ми морамо да донесемо одлуку да се забрани употреба тих уџбеника и да се направи комисија у Министарству просвете која би се тиме бавила“, казао је Шешељ.

Он је истакао да тренутна власт спроводи „ЛГБТ пропаганду“, а као пример навео најављено усвајање закона о истополним заједницама и закона о родној равноправности.

„Сматрамо да Србија мора да забрани ‘ЛГБТ пропаганду’ у сваком облику, по моделу Руске Федерације јер је то нешто што наш народ не прихвата, а промовишу се антиуставни ставови“, рекао је он.