Прочитај ми чланак

Путинов шамар – Соловјов и Котенок: Вучић је марионета и политичка проститутка!

0

Рукавице су скинуте, пљуште руски шамари по лицу без образа Александра Вучића. Шта Владимир Путин заиста мисли о српском издајнику постаје јасно ових дана, након жестоких напада на Вучића од стране водећих руских аналитичара и новинара.

„Међу онима који су гласали против Русије нашла се и Србија, а Вучић је стално обећавао да неће уводити санкције Русији“, написао је иронично на свом Твитер профилу чувени Владимир Соловјов, илустрирајући своју љутиту објаву фотографијом на којој српски председник Александар Вучић скушено седи на столци преко пута тадашњег председника САД-а Доналда Трампа у Овални кабинет Беле куће.

Још циничнији према Вучићу био је познати војни аналитичар Јуриј Котенок, који се потписује као Военкор Котенок. Он је за Вучића на Твитеру написао да је Србија гласала против Русије у УН-у, „што значи да је Вучић марионета, а клео се да никада неће уводити санкције Русији“. И на крају закључује: „Дијагноза – политичка проститутка!“.

Наиме, Србија је у Главној скупштини УН-а гласала за осуду Русије због анексије четири украјинске области – Луганске, Доњецке, Херсонске и Запорошке.

Тако је Вучић, који покушава да седи на две столице и балансира између Брисела и Москве, добио по прстима из братске Русије, и то само дан након што је добио врло неповољан извештај Европске комисије о напретку Србије у преговорима за чланство у ЕУ. За тај извештај гласао је и ЕПП, највећа групација у Европском парламенту, чији је придружени члан Вучићева Српска напредна странка. Добио је за уво од обе страна, те се довео у врло шкакљиву и деликатну ситуацију, преносе медији.