Прочитај ми чланак

ПУКЛА ЉУБАВ: Тома из ината сам себе кандидује за председника Србије!

0

Шеф државе Томислав Николић заинатио се да освоји још један председнички мандат по сваку цену.

Како „Aло!” сазнаје, готово је извесно да ће он ући у председничку трку, па чак и ако га не подржи Aлександар Вучић и Српска напредна странка!

У том случају, на изборе би изашао као независни кандидат или представник групе грађана.

Према сазнањима овог листа, Николић мисли да је изневерен због тога што још није добио јавну подршку за кандидатуру од премијера Србије Aлександра Вучића, који је одлуку о томе пролонгирао за два месеца.

Путин писао Николићу

Одлазећа година потврдила је стратешки карактер руско – српског партнерства, истиче се у писму председника Русије Владимира Путина, које је председнику Србије Томиславу Николићу уручио руски амбасадор у Београду. „Развијао се политички дијалог и постигнути су договори који отварају добре могућности за реализацију билатералних пројеката од узајамног интереса”, напомиње се у Путновом писму, како је пренела председникова служба за сарадњу с медијима: „Вама, вашој породици и пријатељима здравље и успехе, а братском српском народу – мир, благостање и просперитет”, пожелео је, такође, Путин у писму Николићу.

– Николић се осећа изневерено, а поред тога што се Вучић још званично не оглашава, боли га и то што нико од функционера странке СНС-а није ни у начелу подржао његову кандидатуру – каже добро обавештени извор дневног листа „Ало” .

Према сазнањима, Николић је убеђен да је препуштен сам себи, али је то додатно учврстило његову жељу да изађе на изборе и избори се за још један мандат на Aндрићевом венцу.

– Николић не може да чека два месеца да се Вучић одлучи, јер је уверен да му је потребна дужа кампања од месец дана, коју је најавио лидер напредњака. Због свега тога актуелни шеф државе мисли да мора да крене сам на изборе – каже наш извор.

– Нисам нескроман, али Србији је потребан овакав председник – рекао је Николић у свом годишњем обраћању новинарима и истакао да ће, уколико он не буде председник, у Србији настати хаос.

Своје мишљење о кандидатури Томислава Николића на председничким изборима изнео је и Небојша Крстић, бивши саветник Бориса Тадића. Он је на свом Твитер профилу написао:

„Тврде да ће Николић да се кандидује на Божић. Прикладнији би био Велики петак”.

Подсетимо, „Aло!” је још у октобру најавио могућност да председник Томислав Николић трчи трку и без подршке напредњака и премијера Aлександра Вучића.

Власник агенције „Прагма” и политички аналитичар Цвијетин Миливојевић каже за „Aло!” да би кандидатура Томислава Николића без подршке Aлександра Вучића била трагикомична.

„Николић би се у том случају нашао између опозиције, с једне стране, која би га брутално нападала, и СНС-а, странке коју је он основао. У том случају идеалан слоган за кампању Томислава Николића био би: „Зар и ти, сине Бруте?!”. У сваком случају, ако се Aлександар Вучић кандидује на председничким изборима, он их добија још у првом кругу, сви остали немају скоро никакве шансе”, каже он.