Прочитај ми чланак

Први српски „мерцедес“ још није склопљен

0

vucic-ikarbus-mercedes

Икарбус“ ће тек крајем децембра, чак девет месеци након помпезне најаве о сарадњи са „Мерцедесом“, испоручити први аутобус са чувеном трокраком звездом.

Први српски „мерцедес“ продат фирми из Пожаревца

Александар Вучић у предизборној кампањи

– Разлог је тај што је тржиште аутобуса протеклих годину и по било замрло, па није било интересената – каже Александар Вићентић, директор „Икарбуса“, дан након што је та компанија склопила уговор о продаји првог „српског мерцедеса“ фирми „Арива литас“ из Пожаревца, који, додуше, још није склопљен.

Вићентић наводи да ће за два месеца бити расписани тендери за куповину 70 аутобуса у Панчеву, Београду и Новом Саду.

– Очекујемо да ће „Икарбус“ добити све те послове, а од чега би око 40 испоручених аутобуса били „мерцедеси“ – нада се Вићентић.

Ипак, да би се склопили ови аутобуси, биће потребно шест месеци. У склапању учествује 270 радника и око 8.000 коопераната из целе Србије. Према незваничним сазнањима, вредност једног „мерцедеса“ је више од 100.000 евра.

У предизборној кампањи марта 2014. Вучић је помпезно најавио „велику инвестицију Мерцедеса у Икарбус“, а пошто је ово демантовао министар економије Саша Радуловић, Вучић је најавио да ће се „нови Икарбусов аутобус са знаком Мерцедеса извозити у све земље Источне Европе“, међутим ни од овога није било ништа. 

(Блиц-НСПМ)