Прочитај ми чланак

„Први пут сам забринут због миграната“

0

Aleksandar-Vucic2-700x457

Премијер Александар Вучић изјавио је у Давосу да још није видео довољно уверљив и убедљив начин решавања мигрантске кризе и да је први пут забринут за оно што ће се дешавати убудуће.

Вучић је новинарима рекао да Србија има снаге да себе у мигрантској кризи сачува и заштити, да у овом тренутку може да прими до 5.000 избеглица, али не и вец́и број људи, јер то наша економија не може да издржи.

Премијер је, по завршетку учешћа на Светском економском форуму у Давосу, српским новинарима рекао да политика, више него економија, брине највеће лидере, те да су ове године у Давосу нешто мрачније политичке прогнозе.

Без обзира на успоравање кинеског раста и проблеме на руском тржишту, на то што смањење цене нафте погађа добар део света, чини ми се да политички део брине највеће лидере и да је много пажње посвећено мигрантској кризи, рекао Александар Вучић.

Он је истакао да још није видео довољно уверљив и убедљив начин решавања мигрантске кризе, јер се свет, чини му се, више бави последицама, а и даље нема решење.

Танјуг