Прочитај ми чланак

Прва чистка у Црној Гори откако се променила власт

0

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић поништио је одлуке о разрешењу и именовању одбора директора у четири кључне општинске форме и ставио ван снаге и именовања директора у Водоводу, Комуналном предузећу, Паркинг сервису и Медитеран рекламама.

Царевић је сменио директоре свих општинских фирми, које је именовала администрација Николе Дивановића.

Foto: Printscreen/YouTube/Fos Media

Царевић је позивајући се на скупштинску одлуку, поништио одлуке скупштинске већине из редова ДПС, СД, Црногорске и независног одборника Стевана Џаковића која је током јула једногласно сменила одборе директора и именовала нове. Он је поништио и одлуке које су ти одбори директора доносили, пре свега о именовању нових в.д. директора, углавном кадрова ДПС-а, па је тако данас прво разрешен в.д. директор Паркинг сервиса Жарко Пековић, а иста судбина чека и в.д. директора Водовода Крста Греговића и в.д. директора Комуноланог предузећа Маја Миљанић.

Овим су функције враћене “старим” одборима директора, коалиције коју су предводили Царевић и Крсто Радовић (Демократе), а који ће одмах заседати и именовати нове вршиоце дужности док не буду расписани конкурси.

Први човек града данас је поништио и одлуке о сменама савета у културним установама – ЈУ “Музеји и галерије”, ЈУ “Народна библиотека”, ЈУ “Град театар”, као и РТВ “Будва”, које је скупштинска већина разрешила на предлог Секретаријата за друштвене делатности којим је руководила, сада смењена Тања Кажанегра (ДПС).

Поништена је и одлука о Одбору повереника у РТВ “Будва” коју је одборничка већина окупљена око ДПС донела, претходно изменивши статут РТВ “Будва”.

Насилне смене одбора директора и савета биће и кривично процесуиране због, како је речено, кршења закона.