Прочитај ми чланак

ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА: Само причају о уједињењу, а све раде да то тога не дође

0

Није мала вероватноћа да опозиција на предстојећим председничким понови сценарио са априлских парламентарних избора и уместо у једној, изађе у најмање четири колоне.

o

Фото: блиц.рс

Није мала вероватноћа да опозиција на предстојећим председничким понови сценарио са априлских парламентарних избора и уместо у једној, изађе у најмање четири колоне.

Судећи по понашању опозиционих странака, такав расплет догађаја не би био никакво изненађење, с обзиром на то да договора о заједничком кандидату још нема.

Штавише, опозиција иако деклеративно овакву идеју подржава, у пракси ради све супротно и већ сада се може говорити о подели између опозиционих странака.

Без „најкрупнијих“ играча

Последњи такав пример је јучерашњи састанак на коме је почело формирање велике народне коалиције за председничке изборе. Њему су присуствовали председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, самостални посланици Санда Рашковић Ивић, Ђорђе Вукадиновић и Дијана Вукомановић, а одазвали су се и посланици „Заједно за Шумадију“ Верољуб Стевановић, као и представник Народног покрета Србије Мирослав Алексић.

 

Поред њих, на том скупу било је још петнаестак удружења и група грађана.

Међутим, занимљиво је да на овај састанак нису били позвани представници ДС, Покрета „Доста је било“ и СДС, мада је истакнуто да ће и са њима бити разговора у наредном периоду.

Сарадња најјачих

Већ неко време се говори о сарадњи ове две странке које су, када је у питању опозиција, и најјаче. У Покрету ДЈБ у више наврата су рекли да ће прво разговарати са ДС о заједничком кандидату за председничке изборе.