Прочитај ми чланак

ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА: Ђилас има нови предлог, шаље Јанковићу и Јеремићу

0

Београд -- Носилац листе "Београд одлучује, људи побеђују" на београдским изборима Драган Ђилас послаће Јанковићу и Јеремићу нови предлог опозиционог савеза.

Како се наводи, Ђилас ће својим коалиционим партнерима у наредних неколико дана послати измењену верзију предлога за формирање опозиционог савеза који би деловао у целој Србији.

Лист „Данас“ у издању од уторка, наводи да уколико лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић и председник Нове странке Вук Јеремић одбију измењен предлог, да ће Ђилас ући самостално у формирање политичке организације или савеза у који би ушле мање партије.

Позивајући се на неименоване изворе, лист пише да у измењеном предлогу нема одредбе која је навише сметала мЈанковићу и Јеремићу.

У питању је део текста којим се предвиђало да чланови савеза треба да замрзну своје деловање и страначке интересе и да своје најбоље људе и ресурсе дају у заједнички савез.

Једна од Ђиласових тачака предлога је и то да савез нема председника, што се Јанковићу и Јеремићу није допало.

Листа коју је Ђилас предводио на београдским изборима, освојила је 26 од 110 посланичких мандата, од којих су Ђилас и Народна странка предложили седам, а Саша Јанковић осам одборника.