Прочитај ми чланак

Протести на КиМ: „Представа за неинформисан народ у Србији“, режирани скуп СЛ

0

„Режирани скуп у Косовској Митровици, доказ је изопачености СНС власти и страха њихове испоставе – Српске листе“, саопштила је Партија Косовских Срба прекјуче након завршене протестне шетње која је организована уз подршку Српске листе.

Најављен је као протест против косовских власти због тога што не дозвољавају Србима да као и до сада гласају на српским изборима, односно да се изврши „прикупљање гласова“ како су то и Приштина и запад називали, скуп је јуче завршен јединим захтевом шефа Српске листе и министра у косовској влади Горана Ракића – да се на функцију председнице суда управо у косовском систему врати Љиљана Стевановић. До тада, „самосупендују“ се и остали српски функционери и запослени у овим институцијама.

„Они који за себе воле да кажу како имају подршку 99% Срба са Косова треба да знају како је и 99% одговорности за све претходне и будуће тензије и евентуалне сукобе на њима“, саопштила је са друге стране ПКС као коментар на прекјучерашње догађаје.

Митинг је за ове активисте протекао „без енергије, идеје и без одговорности“.

„Само је представа за неинформисани народ у централној Србији и генерална проба за прикупљање уцењених људи пред гласање 3. априла, којег на Косову неће ни бити“, наглашено је у саопштењу за јавност.

„У времену када на наплату долазе тајни договори Александра Вучића око Косова, неко је одлучио да је најбоље сакрити се иза невиног народа и њему натоварити одговорност и кривицу за суноврат приватне политике Александра Вучића. Узалудно је скривање иза уцењеног народа јер ускоро ће одговорност бити појединачна и на свакоме од нас понаособ, али плодове ове катастрофалне и мафијашке политике плаћаћемо сви на дуге стазе и без изузетака“, наводи ПКС.

„Албанци очигледно не знају да су одавно побеђени са резултатом од 5:0, или они добро знају оно што власт из Београда од Срба са КиМ вешто сакрива већ 10 година?“, закључују са овом поруком.

А у изјави за РТВ КиМ јуче, лидер ове партије Александар Јаблановић подсетио је на „самозамрзавање“ Српске листе у годинама пре „самосуспензије“.

„Протесте против чега и због чега? Сада треба грађани да својим присуством бране неспособност Српске листе која није могла да се договори са њиховим премијером Аљбином Куртијем да им дозволи српске изборе. Српска листа је партнер Аљбина Куртија. Они су проверено ‘ослићи’ који се сада спремају на замрзавање по пети пут и ниједан пут нису остварили апсолутно ништа за Србе на Косову“

Потпуно је другачији став о скупу председника Александра Вучића, Петра Петковића и саме Српске листе. Истичу да никада већи скуп није организован као онај што је прекјуче био у Митровици, да је био достојанствен и величанствен.