Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Подршка Србима у Црној Гори, бука испред РТС за време Дневника

0

Покрет Један од пет милиона саопштио је да пружа подршку народу у Црној Гори који је на улицама како би сачувао своју традицију и вишевековне светиње, и да подржава борбу против сваког система и појединца чији је јасан циљ напад на интегритет народа.

ФОТО: Србин.инфо

 

„Осуђујемо злоупотребу грађанских протеста против новог закона о вероисповести у Црној Гори од стране председника Србије Александра Вучића који је, најавивши свој долазак у Црну Гору, покушао да злоупотреби ситуацију и градјане који се боре за своја права зарад јефтиних политичких поена и себичних амбиција“, наведено је у саопштењу.

Покрет је навео да су протести у Црној Гори мета идентичних режимских метода покушаја гушења, као и протести Један од пет милиона у Србији „тешке цензуре од стране контролисаних медија, прљаве пропаганде, заташкавања и умањивања стварног броја људи на улицама, али и застрашивања грађана који протестују“.

ФОТО: Србин.инфо

„Идентична матрица режимске пропагандне машинерије примењена на демонстрантима у Црној Гори, као и над демонстрантима у Србији, потврђује да су такве кампање оркестриране из истог центра и водјене истом палицом.

Покрет је навео да ће увек, без компромиса, осудити свако насиље над неистомишљеницима, па тако осудјује и примену силе над градјанима који другачије мисле и протестују широм Црне Горе.

„Увек ћемо подржати уједињење градјана и различитих политичких опција које за циљ имају одбрану људских и демократских вредности. Ми смо увек уз наш народ и увек ћемо бити, и када славимо победу, али и када треба да издејствујемо нову, и увек смо отворени за сарадњу“, наведено је у саопшењу.

Такође се наводи да су грађани Србије „већ више пута излазили на улице у знак подршке својим саборцима у Црној Гори и тиме показали да су народи Балкана солидарни и да у заједништву могу да доведу до великих промена“.

„Покрет Један од пет милиона био је на сваком протесту подршке у Београду и на тај начин смо показали своју солидарност са људима на улицама Црне Горе“, каже се у саопштењу.